In white, tulum and kasar cheeses which have been collected from İzmir market, the average amounts of calcium were found respectively 747,96 mg/100g, 747.43 mg/100g, 888.42 mg/100g and phosphorus; 448.9 mg/100g, 413.10 mg/100g, 580.89 mg/100 g and sodium; 1212.32 mg/100g, 810.13 mg/100g, 557.10 mg/100g and potassium; 181.48 mg/100g, 129.81 mg/100g, 129.63 mg/100g. According to study, by consuming 100 grams of these cheeses, calcium and phosphorus needs of a healthy adult can be met and amounts of sodium and potassium cannot create a risk.
İzmir piyasasından toplanmış beyaz (31/108), tulum (58/108) ve kaşar (19/108) peyniri örneğinde sırasıyla ortalama kalsiyum miktarı 747.96, 747.43, 888.42 mg/100g, fosfor; 448.09, 413.10, 580.89 mg/100 g, Sodyum; 1212.32, 810.13, 557.10 mg/100g, potasyum; 181.48, 129.81, 129.63 mg/100g olarak bulunmuştur. Bu peynirlerin 100 g. nın tüketilmesi ile yetişkin ve sağlıklı bir insanın kalsiyum ve fosfor ihtiyacını karşılayabileceği, sodyum ve potasyum miktarlarının da bir tehlike oluşturmayacağı kanısına varılmıştır.
Kılıç, S. ., Karagözlü, C. ., Uysal, H. ., Akbulut, N. . (2002). İzmir Piyasasında Satılan Bazı Peynir Çeşitlerinin Kalsiyum, Fosfor, Sodyum ve Potasyum Düzeyleri Üzerine bir Değerlendirme. Gıda, 27(3), 229-234.
AMA
Kılıç S, Karagözlü C, Uysal H, Akbulut N. İzmir Piyasasında Satılan Bazı Peynir Çeşitlerinin Kalsiyum, Fosfor, Sodyum ve Potasyum Düzeyleri Üzerine bir Değerlendirme. The Journal of Food. June 2002;27(3):229-234.
Chicago
Kılıç, Sevda, Cem Karagözlü, Harun Uysal, and Necati Akbulut. “İzmir Piyasasında Satılan Bazı Peynir Çeşitlerinin Kalsiyum, Fosfor, Sodyum Ve Potasyum Düzeyleri Üzerine Bir Değerlendirme”. Gıda 27, no. 3 (June 2002): 229-34.
EndNote
Kılıç S, Karagözlü C, Uysal H, Akbulut N (June 1, 2002) İzmir Piyasasında Satılan Bazı Peynir Çeşitlerinin Kalsiyum, Fosfor, Sodyum ve Potasyum Düzeyleri Üzerine bir Değerlendirme. Gıda 27 3 229–234.
IEEE
S. . Kılıç, C. . Karagözlü, H. . Uysal, and N. . Akbulut, “İzmir Piyasasında Satılan Bazı Peynir Çeşitlerinin Kalsiyum, Fosfor, Sodyum ve Potasyum Düzeyleri Üzerine bir Değerlendirme”, The Journal of Food, vol. 27, no. 3, pp. 229–234, 2002.
ISNAD
Kılıç, Sevda et al. “İzmir Piyasasında Satılan Bazı Peynir Çeşitlerinin Kalsiyum, Fosfor, Sodyum Ve Potasyum Düzeyleri Üzerine Bir Değerlendirme”. Gıda 27/3 (June 2002), 229-234.
JAMA
Kılıç S, Karagözlü C, Uysal H, Akbulut N. İzmir Piyasasında Satılan Bazı Peynir Çeşitlerinin Kalsiyum, Fosfor, Sodyum ve Potasyum Düzeyleri Üzerine bir Değerlendirme. The Journal of Food. 2002;27:229–234.
MLA
Kılıç, Sevda et al. “İzmir Piyasasında Satılan Bazı Peynir Çeşitlerinin Kalsiyum, Fosfor, Sodyum Ve Potasyum Düzeyleri Üzerine Bir Değerlendirme”. Gıda, vol. 27, no. 3, 2002, pp. 229-34.
Vancouver
Kılıç S, Karagözlü C, Uysal H, Akbulut N. İzmir Piyasasında Satılan Bazı Peynir Çeşitlerinin Kalsiyum, Fosfor, Sodyum ve Potasyum Düzeyleri Üzerine bir Değerlendirme. The Journal of Food. 2002;27(3):229-34.