BibTex RIS Cite

Effects of Sodium Tripolyphosphate, Storage Temperature and Storage Time on the Microbiological Properties of Hamburger (Turkish with English Abstract)

Year 1992, Volume: 17 Issue: 2, - , 01.04.1992

Abstract

Microbiological effects of sodium tripolyphosphate (0.1%; 0.2%; 0.3%) were investigated on hamburgers which were stored at –10 oC and –20 oC for 60 days. No significant bacterial inhibition by sodium tripolyphosphate levels was observed on mesophilic, psychrotrophic and coliform bacterial numbers but the interaction of storage temperature and storage time affected significantly (P<0.01) on these bacteria. The reduction of these bacterial numbers at –20 oC was higher than at –10 oC.   

Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar

Year 1992, Volume: 17 Issue: 2, - , 01.04.1992

Abstract

-10 oC de ve –20 oC de 60 gün süre ile depolanan hamburgerlerde sodyum tripolifosfatın (%0.1; %0.2; %0.3) mikrobiyolojik etkisi araştırılmıştır. Hamburgerlerin toplam mezofil aerobik, psikrofilik ve koliform grubu bakteri sayılarına sodyum tripolifosfat düzeyinin etkisinin olmadığı, depolama sıcaklığı ve depolama süresi interaksiyonunun etkisinin önemli (P<0.01) olduğu belirlenmiştir. Her üç grup bakteri yükündeki yıkım, -20 oC de depolamada daha fazla olmuştur.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

A. Hamdi Ertaş This is me

Ayla Soyer This is me

Publication Date April 1, 1992
Published in Issue Year 1992 Volume: 17 Issue: 2

Cite

APA Ertaş, A. H. ., & Soyer, A. . (1992). Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 17(2).
AMA Ertaş AH, Soyer A. Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. April 1992;17(2).
Chicago Ertaş, A. Hamdi, and Ayla Soyer. “Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının Ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 17, no. 2 (April 1992).
EndNote Ertaş AH, Soyer A (April 1, 1992) Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar. Gıda 17 2
IEEE A. H. . Ertaş and A. . Soyer, “Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar”, The Journal of Food, vol. 17, no. 2, 1992.
ISNAD Ertaş, A. Hamdi - Soyer, Ayla. “Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının Ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 17/2 (April 1992).
JAMA Ertaş AH, Soyer A. Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1992;17.
MLA Ertaş, A. Hamdi and Ayla Soyer. “Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının Ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, vol. 17, no. 2, 1992.
Vancouver Ertaş AH, Soyer A. Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1992;17(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/