BibTex RIS Cite

The Bread Making Quality of Some Wheat Varieties Produced in Marmara Region (Turkish with English Abstract)

Year 1992, Volume: 17 Issue: 2, - , 01.04.1992

Abstract

In this research, some wheat varieties produced in our region were tried to find out for their physical-chemical, milling and baking properties. When the wheat samples were evaluated according to milling and baking properties, the main criteria for wheat quality, Atilla-12 and Saraybosna varieties were found to be more quality than Vratsa and Marton Vasari-17 varieties. The farinograph absorption, valorimeter values, dough development times, ekstensogram areas of Atilla-12 and Saraybosna varieties, of which protein quality and quantity are good, have been found high. As a result of this, loaf volumes of bread belonging to these two varieties and baking proper ties have been found to be better than the other two varieties.   

Marmara Bölgesinde Üretilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi

Year 1992, Volume: 17 Issue: 2, - , 01.04.1992

Abstract

Bu çalışmada, Marmara Bölgesinde üretilen bazı buğday çeşitlerinin; fiziko-kimyasal, öğütme ve ekmekçilik özellikleri tespit edilmeye çalışılmıştır. Buğday örnekleri kalitenin ana kriteri olan öğütme ve ekmekçilik özelliklerine göre değerlendirildiği zaman, Atilla-12 ve Saraybosna çeşitlerinin Vratsa ve Marton Vasari-17 çeşitlerinden daha kaliteli olduğu saptanmıştır. Protein miktar ve kalitesi iyi olan Atilla-12 ve Saraybosna çeşitlerinin, farinogram absorbsiyonları, valorimetre değerleri, gelişme süreleri, ekstensogram kurve alanları da büyük bulunmuştur. Bunun sonucu olarak da bu iki çeşide ait ekmeklerin hacim verimleri ve ekmek özelliklerinin de, diğer iki çeşide göre daha iyi olduğu saptanmıştır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Akif Kundakçı This is me

Duygu Göçmen This is me

Publication Date April 1, 1992
Published in Issue Year 1992 Volume: 17 Issue: 2

Cite

APA Kundakçı, A. ., & Göçmen, D. . (1992). Marmara Bölgesinde Üretilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi. Gıda, 17(2).
AMA Kundakçı A, Göçmen D. Marmara Bölgesinde Üretilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi. The Journal of Food. April 1992;17(2).
Chicago Kundakçı, Akif, and Duygu Göçmen. “Marmara Bölgesinde Üretilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi”. Gıda 17, no. 2 (April 1992).
EndNote Kundakçı A, Göçmen D (April 1, 1992) Marmara Bölgesinde Üretilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi. Gıda 17 2
IEEE A. . Kundakçı and D. . Göçmen, “Marmara Bölgesinde Üretilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi”, The Journal of Food, vol. 17, no. 2, 1992.
ISNAD Kundakçı, Akif - Göçmen, Duygu. “Marmara Bölgesinde Üretilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi”. Gıda 17/2 (April 1992).
JAMA Kundakçı A, Göçmen D. Marmara Bölgesinde Üretilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi. The Journal of Food. 1992;17.
MLA Kundakçı, Akif and Duygu Göçmen. “Marmara Bölgesinde Üretilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi”. Gıda, vol. 17, no. 2, 1992.
Vancouver Kundakçı A, Göçmen D. Marmara Bölgesinde Üretilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi. The Journal of Food. 1992;17(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/