BibTex RIS Cite

An Importent Quality Component of Meat: Flavor (Turkish with English Abstract)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 4, - , 01.08.2002

Abstract

Flavour is a very important component of the eating quality of meat. Meat flavour is influenced by some factors such as nutritional status of animal, animal species and the cooking methods. The chemical composition and flavour of raw and cooked meat are different. Heating of muscle during processing or cooking results in both chemical and physical changes of many compounds, interactions among amino acids, peptides, sugars and lipids develop meat flavours. 

Etin Önemli Bir Kalite Özelliği: Lezzet

Year 2002, Volume: 27 Issue: 4, - , 01.08.2002

Abstract

Lezzet etin duyusal özelliklerinin önemli bir bileşenidir. Et lezzeti, hayvanın türü, diyet tipi ve pişirme yöntemleri gibi faktörlerden etkilenmektedir. Çiğ ve pişirilmiş etlerin lezzetleri farklıdır. Etin ısıtılması birçok fiziksel ve kimyasal değişikliğe neden olmaktadır. Amino asitler, peptidler, şekerler ve lipitler arasındaki interaksiyonlar et lezzetini geliştirmektedir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Meltem Serdaroğlu This is me

G. Özlem Değirmencioğlu This is me

Publication Date August 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 27 Issue: 4

Cite

APA Serdaroğlu, M. ., & Değirmencioğlu, G. Ö. . (2002). Etin Önemli Bir Kalite Özelliği: Lezzet. Gıda, 27(4).
AMA Serdaroğlu M, Değirmencioğlu GÖ. Etin Önemli Bir Kalite Özelliği: Lezzet. The Journal of Food. August 2002;27(4).
Chicago Serdaroğlu, Meltem, and G. Özlem Değirmencioğlu. “Etin Önemli Bir Kalite Özelliği: Lezzet”. Gıda 27, no. 4 (August 2002).
EndNote Serdaroğlu M, Değirmencioğlu GÖ (August 1, 2002) Etin Önemli Bir Kalite Özelliği: Lezzet. Gıda 27 4
IEEE M. . Serdaroğlu and G. Ö. . Değirmencioğlu, “Etin Önemli Bir Kalite Özelliği: Lezzet”, The Journal of Food, vol. 27, no. 4, 2002.
ISNAD Serdaroğlu, Meltem - Değirmencioğlu, G. Özlem. “Etin Önemli Bir Kalite Özelliği: Lezzet”. Gıda 27/4 (August 2002).
JAMA Serdaroğlu M, Değirmencioğlu GÖ. Etin Önemli Bir Kalite Özelliği: Lezzet. The Journal of Food. 2002;27.
MLA Serdaroğlu, Meltem and G. Özlem Değirmencioğlu. “Etin Önemli Bir Kalite Özelliği: Lezzet”. Gıda, vol. 27, no. 4, 2002.
Vancouver Serdaroğlu M, Değirmencioğlu GÖ. Etin Önemli Bir Kalite Özelliği: Lezzet. The Journal of Food. 2002;27(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/