BibTex RIS Cite

Buğdayın Tiamin ve Riboflavin Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi

Year 1992, Volume: 17 Issue: 3, - , 01.06.1992

Abstract

Bu çalışmada değişik dozda azotlu gübre uygulamasının buğdayın tiamin, riboflavin, protein ve kül miktarlarına etkisi araştırılmıştır. Bu amaçla azotlu gübre, dekara 0.3, 6.9 ve 12 kg azot hesabıyla Amonyum Nitrat olarak tamamı ekim sırasında uygulanmıştır. İstatistiksel analiz sonuçlarına göre; buğdayın protein, kül ve tiamin miktarı üzerine azot uygulamasının etkisi %1 seviyesinde önemli bulunmuştur. Azotlu gübre uygulaması buğdayın protein miktarını artırmış, kül miktarını azaltmıştır. Azotlu gübre uygulaması buğdayın tiamin ve riboflavin miktarını da etkilemiş ve özellikle tiamin miktarını önemli düzeyde artırmıştır. Buğdayın protein miktarı ile tiamin miktarı arasında önemli ve pozitif yönde %1 düzeyinde korelasyonlar saptanmıştır. Kül miktarı ile tiamin miktarı arasında da pozitif yönde bir ilişki bulunmuştur.  

The Effect of Nitrogenous Fertilizer on the Thiamine and Riboflavin Content of Wheat (Turkish with English Abstract)

Year 1992, Volume: 17 Issue: 3, - , 01.06.1992

Abstract

In this study, the effect of a nitrogenous fertilizer applied at various doses on the thiamine, riboflavin, protein and ash content of wheat were investigated. For this purpose, ammonium nitrate was applied of the level of 0.3-6.9 and 12 kg nitrogen Per decare during sowing. According to the statistical analyses; effect of nitrogen application on the protein, ash and thiamine content of wheat were found significant as 1%. The application of nitrogenous fertilizer increased protein content of wheat, decreased ash content. The application of nitrogenous fertilizer also contributed to the thiamine and riboflavin content of wheat significantly increased the thiamine content. The study results released that; - There is highly significant positive correlation as 1% between the protein content and thiamine content of wheat. - There is a positive correlation between ash content and thiamine content of wheat.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Emine Bildik This is me

Recai Ercan This is me

Publication Date June 1, 1992
Published in Issue Year 1992 Volume: 17 Issue: 3

Cite

APA Bildik, E. ., & Ercan, R. . (1992). Buğdayın Tiamin ve Riboflavin Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. Gıda, 17(3).
AMA Bildik E, Ercan R. Buğdayın Tiamin ve Riboflavin Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. The Journal of Food. June 1992;17(3).
Chicago Bildik, Emine, and Recai Ercan. “Buğdayın Tiamin Ve Riboflavin Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi”. Gıda 17, no. 3 (June 1992).
EndNote Bildik E, Ercan R (June 1, 1992) Buğdayın Tiamin ve Riboflavin Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. Gıda 17 3
IEEE E. . Bildik and R. . Ercan, “Buğdayın Tiamin ve Riboflavin Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi”, The Journal of Food, vol. 17, no. 3, 1992.
ISNAD Bildik, Emine - Ercan, Recai. “Buğdayın Tiamin Ve Riboflavin Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi”. Gıda 17/3 (June 1992).
JAMA Bildik E, Ercan R. Buğdayın Tiamin ve Riboflavin Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. The Journal of Food. 1992;17.
MLA Bildik, Emine and Recai Ercan. “Buğdayın Tiamin Ve Riboflavin Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi”. Gıda, vol. 17, no. 3, 1992.
Vancouver Bildik E, Ercan R. Buğdayın Tiamin ve Riboflavin Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. The Journal of Food. 1992;17(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/