BibTex RIS Cite

Protein - Su İnteraksiyonları

Year 2002, Volume: 27 Issue: 5, - , 01.10.2002

Abstract

Protein-su interaksiyonları, protein molekülünde mevcut olan çeşitli su bağlanma bölgeleri sayesinde gerçekleşmektedir. Derlemede, bu farklı su bağlanma bölgelerine suyun bağlanma mekanizmalarını açıklayan teorilere yer verilmiştir. Ayrıca, protein molekülündeki bağlanma bölgelerinin sayısı-tabiatı, protein konformasyonu ve çevresel faktörler /pH, tuz, sıcaklık) gibi protein-su interaksiyonlarını etkileyen faktörler de tartışılmıştır.  

Protein-Water Interactions (Turkish with English Abstract)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 5, - , 01.10.2002

Abstract

Protein-water interactions are taken place at various water binding sites on the protein molecule. Theories that explain the mechanism of action of these different water binding sites are reviewed. Factors which affect the protein-water interactions include the number and nature of the binding sites on the protein molecule, protein conformation, and environmental factors such as pH, salt, temperature and others are also, discussed. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nesimi Aktaş This is me

Hüsnü Yusuf Gökalp This is me

Publication Date October 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 27 Issue: 5

Cite

APA Aktaş, N. ., & Gökalp, H. Y. . (2002). Protein - Su İnteraksiyonları. Gıda, 27(5).
AMA Aktaş N, Gökalp HY. Protein - Su İnteraksiyonları. The Journal of Food. October 2002;27(5).
Chicago Aktaş, Nesimi, and Hüsnü Yusuf Gökalp. “Protein - Su İnteraksiyonları”. Gıda 27, no. 5 (October 2002).
EndNote Aktaş N, Gökalp HY (October 1, 2002) Protein - Su İnteraksiyonları. Gıda 27 5
IEEE N. . Aktaş and H. Y. . Gökalp, “Protein - Su İnteraksiyonları”, The Journal of Food, vol. 27, no. 5, 2002.
ISNAD Aktaş, Nesimi - Gökalp, Hüsnü Yusuf. “Protein - Su İnteraksiyonları”. Gıda 27/5 (October 2002).
JAMA Aktaş N, Gökalp HY. Protein - Su İnteraksiyonları. The Journal of Food. 2002;27.
MLA Aktaş, Nesimi and Hüsnü Yusuf Gökalp. “Protein - Su İnteraksiyonları”. Gıda, vol. 27, no. 5, 2002.
Vancouver Aktaş N, Gökalp HY. Protein - Su İnteraksiyonları. The Journal of Food. 2002;27(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/