BibTex RIS Cite

A Research on the Identification of Isolated Lactic Acid Bacteria, and on the Developing Microorganisms During the Fermentation of Salgam Juice (Turkish with English Abstract)

Year 1992, Volume: 17 Issue: 5, - , 01.10.1992

Abstract

In this study by obtaining sour dough spontaneously, şalgam juice has been produced. Microbial flora which grew and developed during fermentation has been examined. Besides, lactic acid bacteria which effected fermentation have been identified. As a result, Lactobacillus plantarum spp. arabinosus, L. brevis and L. fermentum have been isolated from şalgam juice.

Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine bir Araştırma

Year 1992, Volume: 17 Issue: 5, - , 01.10.1992

Abstract

Bu çalışmada spontan olarak ekşi hamur elde edilerek, şalgam suyu üretilmiştir. Fermentasyon süresince gelişen mikrobiyal flora incelenmiş ve ayrıca fermentasyonda etkin olan laktik asit bakterilerinin tanımlanması yoluna gidilmiştir. Sonuçta, şalgam suyundan Lactobacillus plantarum spp. arabinosus, L. fermentum ve L. brevis izole edilmişlerdir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Zerrin Erginkaya This is me

W. P. Hammes This is me

Publication Date October 1, 1992
Published in Issue Year 1992 Volume: 17 Issue: 5

Cite

APA Erginkaya, Z. ., & Hammes, W. P. . (1992). Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine bir Araştırma. Gıda, 17(5).
AMA Erginkaya Z, Hammes WP. Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. October 1992;17(5).
Chicago Erginkaya, Zerrin, and W. P. Hammes. “Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi Ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 17, no. 5 (October 1992).
EndNote Erginkaya Z, Hammes WP (October 1, 1992) Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine bir Araştırma. Gıda 17 5
IEEE Z. . Erginkaya and W. P. . Hammes, “Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 17, no. 5, 1992.
ISNAD Erginkaya, Zerrin - Hammes, W. P. “Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi Ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 17/5 (October 1992).
JAMA Erginkaya Z, Hammes WP. Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1992;17.
MLA Erginkaya, Zerrin and W. P. Hammes. “Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi Ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 17, no. 5, 1992.
Vancouver Erginkaya Z, Hammes WP. Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1992;17(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/