BibTex RIS Cite

Composition and Pickling of Sea Fennel (Crithmum maritimum L.) (Turkish with English Abstract)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 6, - , 01.12.2002

Abstract

Chemical compositions of raw and pickled products of indigenous sea fennel were investigated. The plants collected from Bodrum and Silifke coasts were studied for the first time. Chemical composition of raw leaves and microbiological properties of pickled products were determined. No differences were determined between the locations in chemical composition. A new fermented product was in with high quality, rich in mineral contents and exclusive flavour was obtained by fermentation in 10% brine during 30 days.   

Deniz Rezenesinin (Crithmum maritimum L.) Bileşimi ve Salamura Ürüne İşlenmesi

Year 2002, Volume: 27 Issue: 6, - , 01.12.2002

Abstract

Bodrum ve Silifke kıyılarından toplanmış deniz rezenesinin taze yaprak ve salamura ürünlerinde kimyasal, salamurada mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Yöreler arası farklılık, hammadde ve ürün bileşimi açısından önemsiz bulunmuştur. %10'luk salamurada 30 gün süren fermentasyonla sağlıklı, mineralce zengin ve ilginç lezzette yeni bir ürün elde edilmiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Osman Mucuk This is me

Atilla Akgül This is me

Musa Özcan This is me

Publication Date December 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 27 Issue: 6

Cite

APA Mucuk, O. ., Akgül, A. ., & Özcan, M. . (2002). Deniz Rezenesinin (Crithmum maritimum L.) Bileşimi ve Salamura Ürüne İşlenmesi. Gıda, 27(6).
AMA Mucuk O, Akgül A, Özcan M. Deniz Rezenesinin (Crithmum maritimum L.) Bileşimi ve Salamura Ürüne İşlenmesi. The Journal of Food. December 2002;27(6).
Chicago Mucuk, Osman, Atilla Akgül, and Musa Özcan. “Deniz Rezenesinin (Crithmum Maritimum L.) Bileşimi Ve Salamura Ürüne İşlenmesi”. Gıda 27, no. 6 (December 2002).
EndNote Mucuk O, Akgül A, Özcan M (December 1, 2002) Deniz Rezenesinin (Crithmum maritimum L.) Bileşimi ve Salamura Ürüne İşlenmesi. Gıda 27 6
IEEE O. . Mucuk, A. . Akgül, and M. . Özcan, “Deniz Rezenesinin (Crithmum maritimum L.) Bileşimi ve Salamura Ürüne İşlenmesi”, The Journal of Food, vol. 27, no. 6, 2002.
ISNAD Mucuk, Osman et al. “Deniz Rezenesinin (Crithmum Maritimum L.) Bileşimi Ve Salamura Ürüne İşlenmesi”. Gıda 27/6 (December 2002).
JAMA Mucuk O, Akgül A, Özcan M. Deniz Rezenesinin (Crithmum maritimum L.) Bileşimi ve Salamura Ürüne İşlenmesi. The Journal of Food. 2002;27.
MLA Mucuk, Osman et al. “Deniz Rezenesinin (Crithmum Maritimum L.) Bileşimi Ve Salamura Ürüne İşlenmesi”. Gıda, vol. 27, no. 6, 2002.
Vancouver Mucuk O, Akgül A, Özcan M. Deniz Rezenesinin (Crithmum maritimum L.) Bileşimi ve Salamura Ürüne İşlenmesi. The Journal of Food. 2002;27(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/