BibTex RIS Cite

Wine and Heart Health (Turkish with English Abstract)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 6, - , 01.12.2002

Abstract

Coronary heart disease is one of the most important health problems of developed countries. Studies have shown that moderate alcohol intake is associated with lower mortality from coronary heart disease. Excessive alcohol consumption should be avoided, since it is main reason of variety disease such as cirrhosis, hypertension, and stroke. Any recommendation about consumption of alcohol must take account of age, family history, occupational and health conditions of an individual.  

Şarap ve Kalp Sağlığı

Year 2002, Volume: 27 Issue: 6, - , 01.12.2002

Abstract

Kardiyovasküler hastalıklar gelişmiş ülkelerin en önemli sağlık problemlerinden biridir. Yapılan çalışmalar orta derecede şarap tüketiminin kardiyovasküler hastalıklardan ölüm riskini azalttığını ortaya çıkarmıştır. Aşırı alkol alımı siroz, hipertansiyon ve felç gibi hastalık­ların oluşum nedenlerinin başında yer almaktadır. Alkolle ilgili yapılacak önerilerde, bireyin yaşı, aile hikayesi, özet durumu, çalışma ve sağlık koşullarına dikkat edilmelidir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Metin Saip Sürücüoğlu This is me

Ayşe Özfer Özçelik This is me

Publication Date December 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 27 Issue: 6

Cite

APA Sürücüoğlu, M. S. ., & Özçelik, A. Ö. . (2002). Şarap ve Kalp Sağlığı. Gıda, 27(6).
AMA Sürücüoğlu MS, Özçelik AÖ. Şarap ve Kalp Sağlığı. The Journal of Food. December 2002;27(6).
Chicago Sürücüoğlu, Metin Saip, and Ayşe Özfer Özçelik. “Şarap Ve Kalp Sağlığı”. Gıda 27, no. 6 (December 2002).
EndNote Sürücüoğlu MS, Özçelik AÖ (December 1, 2002) Şarap ve Kalp Sağlığı. Gıda 27 6
IEEE M. S. . Sürücüoğlu and A. Ö. . Özçelik, “Şarap ve Kalp Sağlığı”, The Journal of Food, vol. 27, no. 6, 2002.
ISNAD Sürücüoğlu, Metin Saip - Özçelik, Ayşe Özfer. “Şarap Ve Kalp Sağlığı”. Gıda 27/6 (December 2002).
JAMA Sürücüoğlu MS, Özçelik AÖ. Şarap ve Kalp Sağlığı. The Journal of Food. 2002;27.
MLA Sürücüoğlu, Metin Saip and Ayşe Özfer Özçelik. “Şarap Ve Kalp Sağlığı”. Gıda, vol. 27, no. 6, 2002.
Vancouver Sürücüoğlu MS, Özçelik AÖ. Şarap ve Kalp Sağlığı. The Journal of Food. 2002;27(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/