BibTex RIS Cite

A Study on The Utilization of Mixograph in Bread Wheat Quality Evaluation (Turkish with English Abstract)

Year 1992, Volume: 17 Issue: 6, - , 01.12.1992

Abstract

This research project was undertaken to investigate the relation of mixograph parameters with other quality criteria and to assess efficiency of mixograph in quality evaluation. The results indicated that the mixograph parameters were very effective in terms of differentiating the weak and strong wheats. Mixograph parameters showed significant correlations with various quality characteristics. Peak height, maximum consistency and area under the curve were found to be more reliable in terms of predicting the quality.

Ekmeklik Buğdayların Kalitelerinin Belirlenmesinde Miksograf Kullanımı Üzerine Araştırmalar

Year 1992, Volume: 17 Issue: 6, - , 01.12.1992

Abstract

Bu araştırmanın amacı miksograf cihazından elde edilen bulguların diğer kalite kriterleri ile ilişkisini saptamak ve miksografın kalite değerlendirmesinde ne derecede etkili olduğunu belirlemektir. Araştırmada miksograf bulgularının zayıf ve kuvvetli kalitedeki çeşitleri birbirinden ayıracak özellikte olduğu ve çeşitli kalite kriterleri ile önemli düzeyde korelasyon gösterdiği belirlenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, miksograf ile kalite belirlemede en etkili kriterlerin kurve yüksekliği, maksimum konsistens ve alan değerleri olduğu saptanmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ayhan Atlı This is me

Hamit Köksel This is me

Zeynep Demir This is me

Publication Date December 1, 1992
Published in Issue Year 1992 Volume: 17 Issue: 6

Cite

APA Atlı, A. ., Köksel, H. ., & Demir, Z. . (1992). Ekmeklik Buğdayların Kalitelerinin Belirlenmesinde Miksograf Kullanımı Üzerine Araştırmalar. Gıda, 17(6).
AMA Atlı A, Köksel H, Demir Z. Ekmeklik Buğdayların Kalitelerinin Belirlenmesinde Miksograf Kullanımı Üzerine Araştırmalar. The Journal of Food. December 1992;17(6).
Chicago Atlı, Ayhan, Hamit Köksel, and Zeynep Demir. “Ekmeklik Buğdayların Kalitelerinin Belirlenmesinde Miksograf Kullanımı Üzerine Araştırmalar”. Gıda 17, no. 6 (December 1992).
EndNote Atlı A, Köksel H, Demir Z (December 1, 1992) Ekmeklik Buğdayların Kalitelerinin Belirlenmesinde Miksograf Kullanımı Üzerine Araştırmalar. Gıda 17 6
IEEE A. . Atlı, H. . Köksel, and Z. . Demir, “Ekmeklik Buğdayların Kalitelerinin Belirlenmesinde Miksograf Kullanımı Üzerine Araştırmalar”, The Journal of Food, vol. 17, no. 6, 1992.
ISNAD Atlı, Ayhan et al. “Ekmeklik Buğdayların Kalitelerinin Belirlenmesinde Miksograf Kullanımı Üzerine Araştırmalar”. Gıda 17/6 (December 1992).
JAMA Atlı A, Köksel H, Demir Z. Ekmeklik Buğdayların Kalitelerinin Belirlenmesinde Miksograf Kullanımı Üzerine Araştırmalar. The Journal of Food. 1992;17.
MLA Atlı, Ayhan et al. “Ekmeklik Buğdayların Kalitelerinin Belirlenmesinde Miksograf Kullanımı Üzerine Araştırmalar”. Gıda, vol. 17, no. 6, 1992.
Vancouver Atlı A, Köksel H, Demir Z. Ekmeklik Buğdayların Kalitelerinin Belirlenmesinde Miksograf Kullanımı Üzerine Araştırmalar. The Journal of Food. 1992;17(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/