In this research, total of 15 yeasts were isolated from Kombucha tea. Identification results showed that 8 species of Saccharomyces cerevisiae, 2 species of Candida krusei, 2 species of Kloeckera apiculata and 1 species of Kluyveromyces africanus.Inhibition activity of the yeasts against some contaminants and pathogen bacteria (E. coli, S. aureus, P. aeroginosa and Y. enterocolitica) were determined by agar diffusion method. Results showed that some of the strains were produced antimicrobial activity of S. aureus. It was observed that the other yeast strains were not inhibited the others test bacteria.
Bu araştırmada, Kombucha çayından 15 adet maya izole edilmiştir. İdentifikasyon sonuçlan bunların Saccharomyces cerevisiae (8), Candida krusei (2), Kloeckera apiculata (2) ve Kluyveromyces africanus (1) olduğunu göstermiştir. Mayaların genel inhibisyon etkileri bazı kontaminant ve patojen bakteriler (Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeroginosa ve Yersinia enterocolitica) üzerinde ağar diffüzyon yöntemi ile belirlenmiştir. Araştırma sonuçları, mayaların S. aureus üzerinde değişik oranlarda inhibisyon etkilerinin olduğunu göstermiştir. Mayaların diğer test bakteriler üzerinde antimikrobiyal etki göstermedikleri tespit edilmiştir.
Şafak, S. ., Yüksekdağ, Z. N. ., Aslım, B. ., Beyatlı, Y. . (2003). Kamboçya Çayından İzole Edilen Mayaların Antimikrobiyal Aktivitelerinin İncelenmesi. Gıda, 28(1).
AMA
Şafak S, Yüksekdağ ZN, Aslım B, Beyatlı Y. Kamboçya Çayından İzole Edilen Mayaların Antimikrobiyal Aktivitelerinin İncelenmesi. The Journal of Food. February 2003;28(1).
Chicago
Şafak, Sibel, Z. Nur Yüksekdağ, Belma Aslım, and Yavuz Beyatlı. “Kamboçya Çayından İzole Edilen Mayaların Antimikrobiyal Aktivitelerinin İncelenmesi”. Gıda 28, no. 1 (February 2003).
S. . Şafak, Z. N. . Yüksekdağ, B. . Aslım, and Y. . Beyatlı, “Kamboçya Çayından İzole Edilen Mayaların Antimikrobiyal Aktivitelerinin İncelenmesi”, The Journal of Food, vol. 28, no. 1, 2003.
ISNAD
Şafak, Sibel et al. “Kamboçya Çayından İzole Edilen Mayaların Antimikrobiyal Aktivitelerinin İncelenmesi”. Gıda 28/1 (February 2003).
JAMA
Şafak S, Yüksekdağ ZN, Aslım B, Beyatlı Y. Kamboçya Çayından İzole Edilen Mayaların Antimikrobiyal Aktivitelerinin İncelenmesi. The Journal of Food. 2003;28.
MLA
Şafak, Sibel et al. “Kamboçya Çayından İzole Edilen Mayaların Antimikrobiyal Aktivitelerinin İncelenmesi”. Gıda, vol. 28, no. 1, 2003.
Vancouver
Şafak S, Yüksekdağ ZN, Aslım B, Beyatlı Y. Kamboçya Çayından İzole Edilen Mayaların Antimikrobiyal Aktivitelerinin İncelenmesi. The Journal of Food. 2003;28(1).