Pudding production in small glass jars has been investigated which consumed by babies mostly. Heat treatment conditions and sterilization value (f) have been also applied. Composition of pudding is %3 fatted milk, sugar, vanillin cacao and starch. The mixture of pudding was heated in 65 oC. After jell form has been obtained, pudding was filled in 180 cl glass jars and sterilized in autoclave. Sterilized pudding have been stored +4 oC. In this investigation, (F) value has been calculated. Chemical analysis and sensory properties of pudding have also been obtained.
Bu çalışmada, bir seferde tüketilebilecek boyuttaki, cam kavanozda puding üretimi ve ısıl işleme bağlı olarak (F) değerinin bulgulanması konusunda araştırma yapılmıştır. Araştırmada, %3 yağlı, süt, şeker, vanilya, kakao ve nişasta kullanılarak pudingler önceden 65 oC’ye kadar ısıtıldıktan sonra hafif jelleşme noktasında 180 cl kavanozlara doldurulup ısıl işlem yapılmıştır. Örnekler +4 oC’de depolanmışlardır. Yapılan araştırmada (Fo) değeri bulgulanmış, kimi kimyasal analizler yapılmış ve duyusal testlerden elde edilen bulgulara göre örneklerden biri beğeni almıştır.
Yurdagel, Ü. ., Helvacı, Ş. ., & Esenlik, S. . (1993). Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 18(1).
AMA
Yurdagel Ü, Helvacı Ş, Esenlik S. Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. February 1993;18(1).
Chicago
Yurdagel, Ünal, Şehnaz Helvacı, and Saadet Esenlik. “Konserve Puding Üretimi Ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 18, no. 1 (February 1993).
EndNote
Yurdagel Ü, Helvacı Ş, Esenlik S (February 1, 1993) Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma. Gıda 18 1
IEEE
Ü. . Yurdagel, Ş. . Helvacı, and S. . Esenlik, “Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 18, no. 1, 1993.
ISNAD
Yurdagel, Ünal et al. “Konserve Puding Üretimi Ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 18/1 (February 1993).
JAMA
Yurdagel Ü, Helvacı Ş, Esenlik S. Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1993;18.
MLA
Yurdagel, Ünal et al. “Konserve Puding Üretimi Ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, vol. 18, no. 1, 1993.
Vancouver
Yurdagel Ü, Helvacı Ş, Esenlik S. Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1993;18(1).