BibTex RIS Cite

An Investigation on the Pudding Can Production and Determination of the Sufficient Sterilization (F) Value (Turkish with English Abstract)

Year 1993, Volume: 18 Issue: 1, - , 01.02.1993

Abstract

Pudding production in small glass jars has been investigated which consumed by babies mostly. Heat treatment conditions and sterilization value (f) have been also applied. Composition of pudding is %3 fatted milk, sugar, vanillin cacao and starch. The mixture of pudding was heated in 65 oC. After jell form has been obtained, pudding was filled in 180 cl glass jars and sterilized in autoclave. Sterilized pudding have been stored +4 oC. In this investigation, (F) value has been calculated. Chemical analysis and sensory properties of pudding have also been obtained.   

Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma

Year 1993, Volume: 18 Issue: 1, - , 01.02.1993

Abstract

Bu çalışmada, bir seferde tüketilebilecek boyuttaki, cam kavanozda puding üretimi ve ısıl işleme bağlı olarak (F) değerinin bulgulanması konusunda araştırma yapılmıştır. Araştırmada, %3 yağlı, süt, şeker, vanilya, kakao ve nişasta kullanılarak pudingler önceden 65 oC’ye kadar ısıtıldıktan sonra hafif jelleşme noktasında 180 cl kavanozlara doldurulup ısıl işlem yapılmıştır. Örnekler +4 oC’de depolanmışlardır. Yapılan araştırmada (Fo) değeri bulgulanmış, kimi kimyasal analizler yapılmış ve duyusal testlerden elde edilen bulgulara göre örneklerden biri beğeni almıştır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ünal Yurdagel This is me

Şehnaz Helvacı This is me

Saadet Esenlik This is me

Publication Date February 1, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 18 Issue: 1

Cite

APA Yurdagel, Ü. ., Helvacı, Ş. ., & Esenlik, S. . (1993). Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 18(1).
AMA Yurdagel Ü, Helvacı Ş, Esenlik S. Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. February 1993;18(1).
Chicago Yurdagel, Ünal, Şehnaz Helvacı, and Saadet Esenlik. “Konserve Puding Üretimi Ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 18, no. 1 (February 1993).
EndNote Yurdagel Ü, Helvacı Ş, Esenlik S (February 1, 1993) Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma. Gıda 18 1
IEEE Ü. . Yurdagel, Ş. . Helvacı, and S. . Esenlik, “Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 18, no. 1, 1993.
ISNAD Yurdagel, Ünal et al. “Konserve Puding Üretimi Ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 18/1 (February 1993).
JAMA Yurdagel Ü, Helvacı Ş, Esenlik S. Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1993;18.
MLA Yurdagel, Ünal et al. “Konserve Puding Üretimi Ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, vol. 18, no. 1, 1993.
Vancouver Yurdagel Ü, Helvacı Ş, Esenlik S. Konserve Puding Üretimi ve (F) Değerinin Hesaplanması Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1993;18(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/