BibTex RIS Cite

The Use and Importance of Sulphur Dioxide in Wine Making (Turkish with English Abstract)

Year 1993, Volume: 18 Issue: 1, - , 01.02.1993

Abstract

Sulphur dioxide which has an antioxidant, antioxidasic, antimicrobial, color stabilizer, dissolvent and clarifying properties must be used in wine making. During the whole production, starting from the must till marketing, the usage o appropriate amounts of sulphur dioxide has a great importance on the quality of wine. However the use of excessive amounts of sulphur dioxide is harmful for human health. Therefore sulphiting must be done carefully during the production of wine. This study was based on the literature review related to the effects and the roles of sulphur dioxide in wine making, the amounts to be added and the methods of sulphiting.   

Şarapçılıkta Kükürt Dioksit Kullanımı ve Önemi

Year 1993, Volume: 18 Issue: 1, - , 01.02.1993

Abstract

Şarapçılıkta kükürt dioksit, antioksidan, antioksidazik, antimikrobiyal, rengi stabilize edici, çözündürücü ve durultucu özellikleriyle kullanımı kaçınılmaz bir maddedir. Şıradan başlayıp tüketime hazır oluncaya kadar her aşamada uygun miktarlarda kükürt dioksit kullanılması elde edilecek şarabın kalitesi üzerinde belirleyici bir rol oynar. Kükürt dioksitin aşırı kullanımı sağlık açısından sakıncalıdır. Bu nedenle kükürtleme şarapçılıkta bilinçli olarak uygulanması gereken bir işlemdir. Bu çalışmada kükürt dioksitin şaraptaki rolü ve etkileri ele alınmış, kullanım miktarları ve şekilleri hakkında bilgi verilmiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Turgut Cabaroğlu This is me

Ahmet Canbaş This is me

Publication Date February 1, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 18 Issue: 1

Cite

APA Cabaroğlu, T. ., & Canbaş, A. . (1993). Şarapçılıkta Kükürt Dioksit Kullanımı ve Önemi. Gıda, 18(1).
AMA Cabaroğlu T, Canbaş A. Şarapçılıkta Kükürt Dioksit Kullanımı ve Önemi. The Journal of Food. February 1993;18(1).
Chicago Cabaroğlu, Turgut, and Ahmet Canbaş. “Şarapçılıkta Kükürt Dioksit Kullanımı Ve Önemi”. Gıda 18, no. 1 (February 1993).
EndNote Cabaroğlu T, Canbaş A (February 1, 1993) Şarapçılıkta Kükürt Dioksit Kullanımı ve Önemi. Gıda 18 1
IEEE T. . Cabaroğlu and A. . Canbaş, “Şarapçılıkta Kükürt Dioksit Kullanımı ve Önemi”, The Journal of Food, vol. 18, no. 1, 1993.
ISNAD Cabaroğlu, Turgut - Canbaş, Ahmet. “Şarapçılıkta Kükürt Dioksit Kullanımı Ve Önemi”. Gıda 18/1 (February 1993).
JAMA Cabaroğlu T, Canbaş A. Şarapçılıkta Kükürt Dioksit Kullanımı ve Önemi. The Journal of Food. 1993;18.
MLA Cabaroğlu, Turgut and Ahmet Canbaş. “Şarapçılıkta Kükürt Dioksit Kullanımı Ve Önemi”. Gıda, vol. 18, no. 1, 1993.
Vancouver Cabaroğlu T, Canbaş A. Şarapçılıkta Kükürt Dioksit Kullanımı ve Önemi. The Journal of Food. 1993;18(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/