BibTex RIS Cite

The Effects of Ion Compounds in Muscle Foods on the Lipid Oxidation (Turkish with English Abstract)

Year 2003, Volume: 28 Issue: 2, - , 01.04.2003

Abstract

Lipid oxidation is a major cause of deterioration in the quality of meat and meat products. The problems of lipid oxidation in meats have become even more important with modern formulation of restructured and precooked products and the utilization of deboned muscle tissues. Lipid oxidation was catalysed by several elements, both heme and non-heme iron and salt. The major catalysts of lipid oxidation have been reported to be heme iron in raw red and non-heme Iron in cooked meats. Generally lipid oxidation was faster in heated meat than in raw meat tissues. This article will focus on the nature and source of iron catalysts that Initiate or promote lipid oxidation in raw and cooked muscle tissues.  

Etlerdeki Demir Bileşiklerinin Lipid Oksidasyonu Üzerine Etkisi

Year 2003, Volume: 28 Issue: 2, - , 01.04.2003

Abstract

Et ve et ürünlerinin bozulmasının en önemli nedeni lipit oksidasyonudur. Etlerdeki lipit oksldasyon problemi; çiğ besinlerin modern formülasyonlarmın yapılması ve kemiğinden ayrılmış kas dokularının kullanımıyla daha da önemli olmuştur. Lipit oksidasyonu hem, hem olmayan demir ve çeşitli demir tuzlan tarafından katalizlenmektedir. Lipit oksidasyonunun en büyük katalisti çiğ etlerde hem demir, pişmiş etlerde hem olmayan demir olarak tespit edilmiştir. Genellikle lipit oksidasyonu pişmiş etlerde çiğ etlerden daha hızlı meydana gelmektedir. Bu derlemede, çiğ ve pişmiş kaslardaki lipit oksidasyonunun başlama ve ilerlemesinde etkili olan demir katalistlerinin yapısı ve kaynakları incelenmiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Efsun Karabudak This is me

Publication Date April 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 28 Issue: 2

Cite

APA Karabudak, E. . (2003). Etlerdeki Demir Bileşiklerinin Lipid Oksidasyonu Üzerine Etkisi. Gıda, 28(2).
AMA Karabudak E. Etlerdeki Demir Bileşiklerinin Lipid Oksidasyonu Üzerine Etkisi. The Journal of Food. April 2003;28(2).
Chicago Karabudak, Efsun. “Etlerdeki Demir Bileşiklerinin Lipid Oksidasyonu Üzerine Etkisi”. Gıda 28, no. 2 (April 2003).
EndNote Karabudak E (April 1, 2003) Etlerdeki Demir Bileşiklerinin Lipid Oksidasyonu Üzerine Etkisi. Gıda 28 2
IEEE E. . Karabudak, “Etlerdeki Demir Bileşiklerinin Lipid Oksidasyonu Üzerine Etkisi”, The Journal of Food, vol. 28, no. 2, 2003.
ISNAD Karabudak, Efsun. “Etlerdeki Demir Bileşiklerinin Lipid Oksidasyonu Üzerine Etkisi”. Gıda 28/2 (April 2003).
JAMA Karabudak E. Etlerdeki Demir Bileşiklerinin Lipid Oksidasyonu Üzerine Etkisi. The Journal of Food. 2003;28.
MLA Karabudak, Efsun. “Etlerdeki Demir Bileşiklerinin Lipid Oksidasyonu Üzerine Etkisi”. Gıda, vol. 28, no. 2, 2003.
Vancouver Karabudak E. Etlerdeki Demir Bileşiklerinin Lipid Oksidasyonu Üzerine Etkisi. The Journal of Food. 2003;28(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/