Adsorption of phages to Lactococcus lactis subsp. lactis MA83 were inhibited by the exopolysaccharide material that produces in the presence of 32.7 kb plasmid. Major constituents of the exopolysaccharide were determined as galactose, galactosamine, rhamnose and phosphate by the end of chemical analysis, Moreover receptor sites on L. lactis subsp. lactis MA83 strain for phages Øla2, Øp78, Ør4 and Øp81 were found to be protein in nature.
Lactococcus lactis subsp. lactis MA83 susunda fajlann adsorbsiyonu, bu bakteride 32.7 kb büyüklükteki plazmidin varlığında üretilen ekzopolisakkarit materyal tarafından engellendi. Kimyasal analizler sonucunda bu ekzopolisakkarit materyalin ana bileşenlerinin galaktoz, galaktozamin, ramnoz ve fosfat olduğu belirlendi. Ayrıca, L. lactis subsp. lactis MA83 susunda Øla2, Øp78, Ør4 ve Øp81 fajlannın almaç bölgelerinin protein yapıda olduğu saptandı.
Tükel, Ç. ., & Akçelik, M. . (2003). Lactococcus lactis subsp. lactis MA83 Suşunda Aktif Bir Faj Dirençlilik Sisteminin Genetik ve Biyokimyasal Doğası. Gıda, 28(3).
AMA
Tükel Ç, Akçelik M. Lactococcus lactis subsp. lactis MA83 Suşunda Aktif Bir Faj Dirençlilik Sisteminin Genetik ve Biyokimyasal Doğası. The Journal of Food. June 2003;28(3).
Chicago
Tükel, Çağla, and Mustafa Akçelik. “Lactococcus Lactis Subsp. Lactis MA83 Suşunda Aktif Bir Faj Dirençlilik Sisteminin Genetik Ve Biyokimyasal Doğası”. Gıda 28, no. 3 (June 2003).
EndNote
Tükel Ç, Akçelik M (June 1, 2003) Lactococcus lactis subsp. lactis MA83 Suşunda Aktif Bir Faj Dirençlilik Sisteminin Genetik ve Biyokimyasal Doğası. Gıda 28 3
IEEE
Ç. . Tükel and M. . Akçelik, “Lactococcus lactis subsp. lactis MA83 Suşunda Aktif Bir Faj Dirençlilik Sisteminin Genetik ve Biyokimyasal Doğası”, The Journal of Food, vol. 28, no. 3, 2003.
ISNAD
Tükel, Çağla - Akçelik, Mustafa. “Lactococcus Lactis Subsp. Lactis MA83 Suşunda Aktif Bir Faj Dirençlilik Sisteminin Genetik Ve Biyokimyasal Doğası”. Gıda 28/3 (June 2003).
JAMA
Tükel Ç, Akçelik M. Lactococcus lactis subsp. lactis MA83 Suşunda Aktif Bir Faj Dirençlilik Sisteminin Genetik ve Biyokimyasal Doğası. The Journal of Food. 2003;28.
MLA
Tükel, Çağla and Mustafa Akçelik. “Lactococcus Lactis Subsp. Lactis MA83 Suşunda Aktif Bir Faj Dirençlilik Sisteminin Genetik Ve Biyokimyasal Doğası”. Gıda, vol. 28, no. 3, 2003.
Vancouver
Tükel Ç, Akçelik M. Lactococcus lactis subsp. lactis MA83 Suşunda Aktif Bir Faj Dirençlilik Sisteminin Genetik ve Biyokimyasal Doğası. The Journal of Food. 2003;28(3).