BibTex RIS Cite

Dioxin and its Contamination to Foods (Turkish with English Abstract)

Year 1993, Volume: 18 Issue: 4, - , 01.08.1993

Abstract

Recent studies have shown that the dioxins may be present in foods, air, soil and water as sources of environmental pollution. Everyday a report related to dioxins appears in daily newspapers of Western Europe. It has been pointed out that even the trace amounts of dioxins may have adverse effects on human health. Dioxins have been detected in human milk, soil of kindergartens, soil water, newspapers, coffee filters and in many of medical and dental products. There is no doubt that a new source of dioxin would be included to the present ones in a very near future.   

Dioksin ve Dioksinin Gıdalara Bulaşma Olasılıkları

Year 1993, Volume: 18 Issue: 4, - , 01.08.1993

Abstract

Son yıllarda yapılan araştırmalar dioksinin hemen her yerde bulunabileceğini göstermiştir. Gıdalarda, havada, toprakta ve suda bulunabilen dioksinin çok az miktarının bile insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği belirtilmektedir. Özellikle Batı Avrupa’da yayınlanan günlük gazetelerde hemen hergün dioksin ile ilgili bir habere rastlamak mümkün olmaktadır. Dioksinin ana sütünde, çocuk bahçelerinin toprağında ve toprak taban suyunda bulunduğu gibi gazete ve kahve filtresi kağıdında ve dişçilerin kullandığı pamuk tamponlarında bile bulunabileceği bildirilmektedir. Dioksinin varlığı belirlenen örneklere de hergün bir yenisi eklenmektedir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ferhunde Şahbaz This is me

Jale Acar This is me

Publication Date August 1, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 18 Issue: 4

Cite

APA Şahbaz, F. ., & Acar, J. . (1993). Dioksin ve Dioksinin Gıdalara Bulaşma Olasılıkları. Gıda, 18(4).
AMA Şahbaz F, Acar J. Dioksin ve Dioksinin Gıdalara Bulaşma Olasılıkları. The Journal of Food. August 1993;18(4).
Chicago Şahbaz, Ferhunde, and Jale Acar. “Dioksin Ve Dioksinin Gıdalara Bulaşma Olasılıkları”. Gıda 18, no. 4 (August 1993).
EndNote Şahbaz F, Acar J (August 1, 1993) Dioksin ve Dioksinin Gıdalara Bulaşma Olasılıkları. Gıda 18 4
IEEE F. . Şahbaz and J. . Acar, “Dioksin ve Dioksinin Gıdalara Bulaşma Olasılıkları”, The Journal of Food, vol. 18, no. 4, 1993.
ISNAD Şahbaz, Ferhunde - Acar, Jale. “Dioksin Ve Dioksinin Gıdalara Bulaşma Olasılıkları”. Gıda 18/4 (August 1993).
JAMA Şahbaz F, Acar J. Dioksin ve Dioksinin Gıdalara Bulaşma Olasılıkları. The Journal of Food. 1993;18.
MLA Şahbaz, Ferhunde and Jale Acar. “Dioksin Ve Dioksinin Gıdalara Bulaşma Olasılıkları”. Gıda, vol. 18, no. 4, 1993.
Vancouver Şahbaz F, Acar J. Dioksin ve Dioksinin Gıdalara Bulaşma Olasılıkları. The Journal of Food. 1993;18(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/