Bifidobacteria and Lactobacillus acidophilus: Behaviour, Using for Dietary Purposes, Beneficial Effects and Applications of Products (Turkish with English Abstract)
There are several potential health and nutritional benefits possible from some species of lactic acid bacteria. In recent years there has been a considerable interest in Bifidobacteria and Lactobacillus acidophilus and their significant role in the intestinal tract. This review will discuss the some characteristics of Bifidobacteria and L. acidophilus especially which make them beneficial for health and applications of products.
Laktik asit bakterilerinin bazı türlerinin sağlık ve beslenme üzerine birçok yararlı etkileri vardır. Son yıllarda Bifidobacter’ler ve Lactobacillus acidophilus ile bunların bağırsak sistemindeki önemli rolleri üzerine büyük bir ilgi bulunmaktadır. Bu derlemede Bifidobacter’ler ve L. acidophilus’un, özellikle bunları sağlık açısından yararlı yapan bazı özellikleri ile ürün uygulamaları üzerinde durulacaktır.
Özbaş, Z. Y. . (1993). Bifidobacter’ler ve Lactobacillus acidophilus: Özellikleri, Diyetetik Amaçlar İçin Kullanımları, Yararlı Etkileri ve Ürün Uygulamaları. Gıda, 18(4).
AMA
Özbaş ZY. Bifidobacter’ler ve Lactobacillus acidophilus: Özellikleri, Diyetetik Amaçlar İçin Kullanımları, Yararlı Etkileri ve Ürün Uygulamaları. The Journal of Food. August 1993;18(4).
Chicago
Özbaş, Z. Yeşim. “Bifidobacter’ler Ve Lactobacillus Acidophilus: Özellikleri, Diyetetik Amaçlar İçin Kullanımları, Yararlı Etkileri Ve Ürün Uygulamaları”. Gıda 18, no. 4 (August 1993).
EndNote
Özbaş ZY (August 1, 1993) Bifidobacter’ler ve Lactobacillus acidophilus: Özellikleri, Diyetetik Amaçlar İçin Kullanımları, Yararlı Etkileri ve Ürün Uygulamaları. Gıda 18 4
IEEE
Z. Y. . Özbaş, “Bifidobacter’ler ve Lactobacillus acidophilus: Özellikleri, Diyetetik Amaçlar İçin Kullanımları, Yararlı Etkileri ve Ürün Uygulamaları”, The Journal of Food, vol. 18, no. 4, 1993.
ISNAD
Özbaş, Z. Yeşim. “Bifidobacter’ler Ve Lactobacillus Acidophilus: Özellikleri, Diyetetik Amaçlar İçin Kullanımları, Yararlı Etkileri Ve Ürün Uygulamaları”. Gıda 18/4 (August 1993).
JAMA
Özbaş ZY. Bifidobacter’ler ve Lactobacillus acidophilus: Özellikleri, Diyetetik Amaçlar İçin Kullanımları, Yararlı Etkileri ve Ürün Uygulamaları. The Journal of Food. 1993;18.
MLA
Özbaş, Z. Yeşim. “Bifidobacter’ler Ve Lactobacillus Acidophilus: Özellikleri, Diyetetik Amaçlar İçin Kullanımları, Yararlı Etkileri Ve Ürün Uygulamaları”. Gıda, vol. 18, no. 4, 1993.
Vancouver
Özbaş ZY. Bifidobacter’ler ve Lactobacillus acidophilus: Özellikleri, Diyetetik Amaçlar İçin Kullanımları, Yararlı Etkileri ve Ürün Uygulamaları. The Journal of Food. 1993;18(4).