BibTex RIS Cite

Bıldırcın, Sülün ve Kaz Yumurtalarının Bazı Emülsiyon Özelliklerinin Tespiti

Year 2003, Volume: 28 Issue: 4, - , 01.08.2003

Abstract

Bu araştırmada, bıldırcın, sülün ve kaz yumurtalarının bazı emülsiyon özellikleri ile bu emülsiyon özellikleri üzerine NaCI ve K2HPO4 ilavesinin etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla üç farklı kanatlı türüne ait tüm yumurta, yumurta sarısı ve yumurta akına %2,5 NaCI ve %0,25 K2HPO4 ilave edilmiş ve her bir örneğin emülsiyon kapasitesi, emülsiyon stabilite oranı, emülsiyondan ayrılan su ve yağ oranları belirlenmiştir. Her üç kanatlı türüne ait yumurta kısımları farklı stabilite oranlarına sahip emülsiyonlar oluşturmuştur.  

Determination of the some Emulsion Properties of Quail, Pheasent and Ghoose Eggs (Turkish with English Abstract)

Year 2003, Volume: 28 Issue: 4, - , 01.08.2003

Abstract

In this research, the emulsion properties of quail, pheasant and goose eggs and the effect of NaCI and K2HPO4 addition on it were investigated. For these purpose, the whole egg, yolk and egg white of the three different poultry species were emulsified with 2,5% NaCI and 0,25% K2HPO4. Emulsion capacity, emulsion stability ratio, the oil and water separations of addition each samples were measured as parameters. The emulsions of the egg portions of the three different poultry species had different stability ratios.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mustafa Karakaya This is me

Cemalettin Sarıçoban This is me

Ebru Arı This is me

Publication Date August 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 28 Issue: 4

Cite

APA Karakaya, M. ., Sarıçoban, C. ., & Arı, E. . (2003). Bıldırcın, Sülün ve Kaz Yumurtalarının Bazı Emülsiyon Özelliklerinin Tespiti. Gıda, 28(4).
AMA Karakaya M, Sarıçoban C, Arı E. Bıldırcın, Sülün ve Kaz Yumurtalarının Bazı Emülsiyon Özelliklerinin Tespiti. The Journal of Food. August 2003;28(4).
Chicago Karakaya, Mustafa, Cemalettin Sarıçoban, and Ebru Arı. “Bıldırcın, Sülün Ve Kaz Yumurtalarının Bazı Emülsiyon Özelliklerinin Tespiti”. Gıda 28, no. 4 (August 2003).
EndNote Karakaya M, Sarıçoban C, Arı E (August 1, 2003) Bıldırcın, Sülün ve Kaz Yumurtalarının Bazı Emülsiyon Özelliklerinin Tespiti. Gıda 28 4
IEEE M. . Karakaya, C. . Sarıçoban, and E. . Arı, “Bıldırcın, Sülün ve Kaz Yumurtalarının Bazı Emülsiyon Özelliklerinin Tespiti”, The Journal of Food, vol. 28, no. 4, 2003.
ISNAD Karakaya, Mustafa et al. “Bıldırcın, Sülün Ve Kaz Yumurtalarının Bazı Emülsiyon Özelliklerinin Tespiti”. Gıda 28/4 (August 2003).
JAMA Karakaya M, Sarıçoban C, Arı E. Bıldırcın, Sülün ve Kaz Yumurtalarının Bazı Emülsiyon Özelliklerinin Tespiti. The Journal of Food. 2003;28.
MLA Karakaya, Mustafa et al. “Bıldırcın, Sülün Ve Kaz Yumurtalarının Bazı Emülsiyon Özelliklerinin Tespiti”. Gıda, vol. 28, no. 4, 2003.
Vancouver Karakaya M, Sarıçoban C, Arı E. Bıldırcın, Sülün ve Kaz Yumurtalarının Bazı Emülsiyon Özelliklerinin Tespiti. The Journal of Food. 2003;28(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/