BibTex RIS Cite

Radiation Content in Frozen and Canned Foods its Changed During Processing (Turkish with English Abstract)

Year 1993, Volume: 18 Issue: 5, - , 01.10.1993

Abstract

Radiation created by consequence of nuclear accidents and which have been spread into the atmosphere out of control penetrates to human, animals and plants and, threaten the health of the human. Changes of radiation levels of the plants and their crops grown in a radiation contaminated environment have been extensively investigated. All of this researches may be helpful to the preventions which will be taken immediately after a nuclear accident.

Gıdalarda Radyasyon Yükü ve İşleme Sırasındaki Değişimi

Year 1993, Volume: 18 Issue: 5, - , 01.10.1993

Abstract

Nükleer kazalar sonucu Dünya atmosferine kontrolsüz bir şekilde yayılan radyasyon, çok çeşitli yollardan insan ve hayvanlara geçebilmekte, insan sağlığını tehdit etmektedir. Radyoaktif maddelerle kontamine olmuş bir ortamda yetişen meyve ve sebzelerin işlenmeleri sırasında radyoizotoplardan meydana gelebilecek değişmeler çeşitli araştırmalara konu olmuştur. Bu tür çalışmalar, nükleer kazalar sonrası alınan önlemlere yardımcı olacaktır. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ünal Rıza Yaman This is me

Publication Date October 1, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 18 Issue: 5

Cite

APA Yaman, Ü. R. . (1993). Gıdalarda Radyasyon Yükü ve İşleme Sırasındaki Değişimi. Gıda, 18(5).
AMA Yaman ÜR. Gıdalarda Radyasyon Yükü ve İşleme Sırasındaki Değişimi. The Journal of Food. October 1993;18(5).
Chicago Yaman, Ünal Rıza. “Gıdalarda Radyasyon Yükü Ve İşleme Sırasındaki Değişimi”. Gıda 18, no. 5 (October 1993).
EndNote Yaman ÜR (October 1, 1993) Gıdalarda Radyasyon Yükü ve İşleme Sırasındaki Değişimi. Gıda 18 5
IEEE Ü. R. . Yaman, “Gıdalarda Radyasyon Yükü ve İşleme Sırasındaki Değişimi”, The Journal of Food, vol. 18, no. 5, 1993.
ISNAD Yaman, Ünal Rıza. “Gıdalarda Radyasyon Yükü Ve İşleme Sırasındaki Değişimi”. Gıda 18/5 (October 1993).
JAMA Yaman ÜR. Gıdalarda Radyasyon Yükü ve İşleme Sırasındaki Değişimi. The Journal of Food. 1993;18.
MLA Yaman, Ünal Rıza. “Gıdalarda Radyasyon Yükü Ve İşleme Sırasındaki Değişimi”. Gıda, vol. 18, no. 5, 1993.
Vancouver Yaman ÜR. Gıdalarda Radyasyon Yükü ve İşleme Sırasındaki Değişimi. The Journal of Food. 1993;18(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/