BibTex RIS Cite

Time-Tempreture Characteristics of Pectin Methylesterase from CArrots and Gren Beans (Turkish with English Abstract)

Year 2003, Volume: 28 Issue: 5, - , 01.10.2003

Abstract

Activity and thermal characteristics of pectin methylesterase were determined in different extracts and homogenates of carrots and green beans. Comparing to carrots, green beans contain 2,6 fold higher PME activity in homogenates. The percent distribution of soluble, ionically bound and covalently bound PME was 3, 88, 9 and 0, 81, 19 for green beans and carrots, respectively. The temperature optimums of PME in homogenates were 40°C for green beans and 50°C for carrots. In both vegetable ionically bound PME had the same thermal characteristics and gave an optimum at 40°C whereas, covalently bound PME had temperature optimums at 55°C and 50°C for carrots and green beans, respectively.  

Sıcaklık ve Sürenin Havuç ve Yeşil Fasulyelerde Bulunan Pektin Metilesteraz Enzimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi

Year 2003, Volume: 28 Issue: 5, - , 01.10.2003

Abstract

Havuç ve yeşil fasulyelerden elde edilmiş ekstrakt ve homojenatlarda PME enziminin aktivite düzeyi ve termal karakteristikleri belirlenmiştir. Yeşil fasulyelerden elde edilmiş homojenatlarda havuçlara kıyasla 2,6 kat daha fazla PME aktivitesi bulunduğu saptanmıştır. Çözünür, iyonik ve kovalent bağlı PME fraksiyonlarının yüzde dağılımı y. fasulyelerde sırasıyla; 3, 88, 9 ve havuçlarda 0, 81, 19 düzeyinde olduğu belirlenmiştir. Homojenatlarda bulunan PME enzimlerinin optimum sıcaklıkları y. fasulyelerde; 40°C, buna karşın havuçlarda; 50°C'dır. Her iki sebzede de iyonik olarak bağlı PME enzimleri, benzer termal karakteristiklere sahip olup 40°C'de optimum aktivite göstermektedir. Buna karşın kovalent bağlı enzim fraksiyonunun optimum sıcaklığı, havuçlarda 55°C, y. fasulyelerde 50°C dır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ahmet Yemenicioğlu This is me

Bekir Cemeroğlu This is me

Publication Date October 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 28 Issue: 5

Cite

APA Yemenicioğlu, A. ., & Cemeroğlu, B. . (2003). Sıcaklık ve Sürenin Havuç ve Yeşil Fasulyelerde Bulunan Pektin Metilesteraz Enzimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi. Gıda, 28(5).
AMA Yemenicioğlu A, Cemeroğlu B. Sıcaklık ve Sürenin Havuç ve Yeşil Fasulyelerde Bulunan Pektin Metilesteraz Enzimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi. The Journal of Food. October 2003;28(5).
Chicago Yemenicioğlu, Ahmet, and Bekir Cemeroğlu. “Sıcaklık Ve Sürenin Havuç Ve Yeşil Fasulyelerde Bulunan Pektin Metilesteraz Enzimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi”. Gıda 28, no. 5 (October 2003).
EndNote Yemenicioğlu A, Cemeroğlu B (October 1, 2003) Sıcaklık ve Sürenin Havuç ve Yeşil Fasulyelerde Bulunan Pektin Metilesteraz Enzimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi. Gıda 28 5
IEEE A. . Yemenicioğlu and B. . Cemeroğlu, “Sıcaklık ve Sürenin Havuç ve Yeşil Fasulyelerde Bulunan Pektin Metilesteraz Enzimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi”, The Journal of Food, vol. 28, no. 5, 2003.
ISNAD Yemenicioğlu, Ahmet - Cemeroğlu, Bekir. “Sıcaklık Ve Sürenin Havuç Ve Yeşil Fasulyelerde Bulunan Pektin Metilesteraz Enzimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi”. Gıda 28/5 (October 2003).
JAMA Yemenicioğlu A, Cemeroğlu B. Sıcaklık ve Sürenin Havuç ve Yeşil Fasulyelerde Bulunan Pektin Metilesteraz Enzimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi. The Journal of Food. 2003;28.
MLA Yemenicioğlu, Ahmet and Bekir Cemeroğlu. “Sıcaklık Ve Sürenin Havuç Ve Yeşil Fasulyelerde Bulunan Pektin Metilesteraz Enzimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi”. Gıda, vol. 28, no. 5, 2003.
Vancouver Yemenicioğlu A, Cemeroğlu B. Sıcaklık ve Sürenin Havuç ve Yeşil Fasulyelerde Bulunan Pektin Metilesteraz Enzimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi. The Journal of Food. 2003;28(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/