BibTex RIS Cite

The Obtaining of Tartaric Acid from Grape Pomace and Determination of Tannin (Turkish with English Abstract)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 1, - , 01.02.1994

Abstract

The aim of this study was to determine the amounts of tartaric acid and tannin in pomace, utilizing the grape pomace which is an industrial waste. The amounts of tannin and tartaric acid found in pomace and wine were compared. The tannin contents of red and white grape pomace were found to be 3.01-6.65% and 1.00-2.28% respectively. Red grape pomace and red wine contained 9.16% and 1.19 g/lt tartaric acid respectively, too.   

Üzüm Cibresinden Tartarik Asit Eldesi ve Tanen Tayini

Year 1994, Volume: 19 Issue: 1, - , 01.02.1994

Abstract

Çalışmanın amacı, endüstriyel bir atık olan üzüm cibresinin değerlendirilmesi ile ilgili olarak, cibrede bulunan tartarik asit ve tanen miktarlarının belirlenmesidir. Cibrelerde bulunan tanen ve tartarik asit miktarları, şarapta bulunan miktarlarla kıyaslanmıştır. Kırmızı üzüm cibresinde tanen miktarı %3.01-6.65 oranında bulunurken, beyaz üzüm cibresinde %1.00-2.28 olarak bulunmuştur. Kırmızı üzüm cibresinde %9.16 oranında tartarik asit bulunurken, kırmızı şarapta ise 1.19 g/lt olarak belirlenmiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

İbrahim Peker This is me

Publication Date February 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 19 Issue: 1

Cite

APA Peker, İ. . (1994). Üzüm Cibresinden Tartarik Asit Eldesi ve Tanen Tayini. Gıda, 19(1).
AMA Peker İ. Üzüm Cibresinden Tartarik Asit Eldesi ve Tanen Tayini. The Journal of Food. February 1994;19(1).
Chicago Peker, İbrahim. “Üzüm Cibresinden Tartarik Asit Eldesi Ve Tanen Tayini”. Gıda 19, no. 1 (February 1994).
EndNote Peker İ (February 1, 1994) Üzüm Cibresinden Tartarik Asit Eldesi ve Tanen Tayini. Gıda 19 1
IEEE İ. . Peker, “Üzüm Cibresinden Tartarik Asit Eldesi ve Tanen Tayini”, The Journal of Food, vol. 19, no. 1, 1994.
ISNAD Peker, İbrahim. “Üzüm Cibresinden Tartarik Asit Eldesi Ve Tanen Tayini”. Gıda 19/1 (February 1994).
JAMA Peker İ. Üzüm Cibresinden Tartarik Asit Eldesi ve Tanen Tayini. The Journal of Food. 1994;19.
MLA Peker, İbrahim. “Üzüm Cibresinden Tartarik Asit Eldesi Ve Tanen Tayini”. Gıda, vol. 19, no. 1, 1994.
Vancouver Peker İ. Üzüm Cibresinden Tartarik Asit Eldesi ve Tanen Tayini. The Journal of Food. 1994;19(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/