Araştırmada farklı oranlarda soya sütü karıştırılmış sütlerin pıhtılaşma kabiliyetleri üzerine katılan soya sütü, kalsiyum klorür ve rennin enzimi miktarları ile mayalama sıcaklığının etkileri incelenmiştir. Çalışmada elde edilen bulgular soya+inek sütü karışımlarının pıhtılaşma kabiliyetlerinin kullanılan soya sütü oranına bağlı olarak ilave edilen CaCl2 maya miktarları ve yükselen mayalama sıcaklıkları ile iyileştiğini ortaya koymuştur.
In this study, effect of different levels of soymilk added into cowmilk, calcium chloride, rennet amounts and renneting time were studied. According to the results the coagulation time of soymilk/cowmilk blends altered greatly was decreased by increasing the rennin. CaCl2 amount and renneting temperature where as increased by the using of high level soymilk ration.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | February 1, 1994 |
Published in Issue | Year 1994 Volume: 19 Issue: 1 |