Son on yılda diyet lifinin insan beslenmesindeki fizyolojik öneminin kanıtlanması bilim adamları ve toplumun bu konuya ilgisinin artmasına yol açmıştır. Diyet lifinin analitik tayin yöntemleri deterjan ve çeşitli enzim sistemlerinin kullanıldığı yöntemleri içermektedir. Bu derlemede diyet lifinin gıda ve özellikle hububat sanayiinde kullanımı ile tayin metodolojisine ilişkin temel ilkeler özetlenmiş ve asit ve deterjan yöntemleri irdelenmiştir.
The evidence that dietary fiber is of physiological importance in human nutrition had led to an increasing attention of both scientists and the general public for the fiber concept during the last decade. The analytical determination methods of dietary fiber consist of procedures in which the detergents and various enzyme systems are employed. This article will deal with the use of dietary fiber in foods, especially in cereals, and the fundamentals of the methodology as well as acid and detergent methods to determine the dietary fiber.
Boyacıoğlu, D. ., & Boyacıoğlu, M. H. . (1994). Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi I- Temel İlkeler, Asit ve Deterjan Yöntemleri. Gıda, 19(1).
AMA
Boyacıoğlu D, Boyacıoğlu MH. Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi I- Temel İlkeler, Asit ve Deterjan Yöntemleri. The Journal of Food. February 1994;19(1).
Chicago
Boyacıoğlu, Dilek, and M. Hikmet Boyacıoğlu. “Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi I- Temel İlkeler, Asit Ve Deterjan Yöntemleri”. Gıda 19, no. 1 (February 1994).
EndNote
Boyacıoğlu D, Boyacıoğlu MH (February 1, 1994) Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi I- Temel İlkeler, Asit ve Deterjan Yöntemleri. Gıda 19 1
IEEE
D. . Boyacıoğlu and M. H. . Boyacıoğlu, “Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi I- Temel İlkeler, Asit ve Deterjan Yöntemleri”, The Journal of Food, vol. 19, no. 1, 1994.
ISNAD
Boyacıoğlu, Dilek - Boyacıoğlu, M. Hikmet. “Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi I- Temel İlkeler, Asit Ve Deterjan Yöntemleri”. Gıda 19/1 (February 1994).
JAMA
Boyacıoğlu D, Boyacıoğlu MH. Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi I- Temel İlkeler, Asit ve Deterjan Yöntemleri. The Journal of Food. 1994;19.
MLA
Boyacıoğlu, Dilek and M. Hikmet Boyacıoğlu. “Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi I- Temel İlkeler, Asit Ve Deterjan Yöntemleri”. Gıda, vol. 19, no. 1, 1994.
Vancouver
Boyacıoğlu D, Boyacıoğlu MH. Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi I- Temel İlkeler, Asit ve Deterjan Yöntemleri. The Journal of Food. 1994;19(1).