BibTex RIS Cite

Some Properties of Milk Lipids (Turkish with English Abstract)

Year 2003, Volume: 28 Issue: 6, - , 01.12.2003

Abstract

Lipids are the most important components of milk. The role of lipids in the organism is highly varied. The main functions are to participate in the formation of cell wall, to provide energy and to include enzymes and hormones. Some of the deteriorations can be occurred in lipids and lipid containing food materials during the storage period. In this article some of the information about the structure of the lipids and lipolysis and lipid oxidation events occurred during the storage period was given.  

Süt Lipidlerinin Bazı Özellikleri

Year 2003, Volume: 28 Issue: 6, - , 01.12.2003

Abstract

Lipidler sütün en önemli organik bileşikleridir. Lipidlerin organizmadaki fonksiyonları oldukça farklıdır. Esas fonksiyonları hücre duvarının yapısında bulunmaları, enerji vermeleri, enzim ve hormanları içermeleridir. Yağ ve yağları içeren gıda maddelerinde depolama süresince bazı bozulmalar meydana gelmektedir. Bu makalede lipidlerin yapısını oluşturan yağ çekirdeğinin yapısı, bileşenleri ve depolama süresince meydana gelen lipoliziz ve lipid oksidasyonu hakkında bilgi verilmiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hasan Temiz This is me

Publication Date December 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 28 Issue: 6

Cite

APA Temiz, H. . (2003). Süt Lipidlerinin Bazı Özellikleri. Gıda, 28(6).
AMA Temiz H. Süt Lipidlerinin Bazı Özellikleri. The Journal of Food. December 2003;28(6).
Chicago Temiz, Hasan. “Süt Lipidlerinin Bazı Özellikleri”. Gıda 28, no. 6 (December 2003).
EndNote Temiz H (December 1, 2003) Süt Lipidlerinin Bazı Özellikleri. Gıda 28 6
IEEE H. . Temiz, “Süt Lipidlerinin Bazı Özellikleri”, The Journal of Food, vol. 28, no. 6, 2003.
ISNAD Temiz, Hasan. “Süt Lipidlerinin Bazı Özellikleri”. Gıda 28/6 (December 2003).
JAMA Temiz H. Süt Lipidlerinin Bazı Özellikleri. The Journal of Food. 2003;28.
MLA Temiz, Hasan. “Süt Lipidlerinin Bazı Özellikleri”. Gıda, vol. 28, no. 6, 2003.
Vancouver Temiz H. Süt Lipidlerinin Bazı Özellikleri. The Journal of Food. 2003;28(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/