BibTex RIS Cite

Search on Antimicrobial Activity of Lactic Acid Bacteria Isolated from Rainbow Trouth (O. Mykiss R.,1846) and Mirror Carp (C. Carpio Linnaeus, 1758) (Turkish with English Abstract)

Year 2003, Volume: 28 Issue: 6, - , 01.12.2003

Abstract

Inhibitory effect of Lactobacilli strains which were isolated fish on coag. (+) S.aureus, coag. (-) S. aureus, E. coli, E. coli K12, Y. enterocolitica, P. aeroginosa, B. subtilis and, P. fleurescens was determined by the agar diffusion method. Also, bacteriosin produced by the strains and inhibitory activities of these material were examined on the tested bacteria. L. casei HS1 was found to be the highest strain that showed both general inhibition and bacteriosin production on tested bacteria.  

Gökkuşağı Alabalığı (O. Mykiss Richardson, 1846) ve Aynalı Sazandan (C. Carpio Linnaeus, 1758) İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin genel İnhibisyon ve Bakteriosin ve/veya Bakterosin Madde Üretimi Açısından İncelenmesi

Year 2003, Volume: 28 Issue: 6, - , 01.12.2003

Abstract

Balıklardan izole edilen Lactobacillus suşlarının genel inhibisyon (tüm inhibitör maddelerin) ve özel inhibisyonlarının (bakteriosin ve/veya bakteriosin benzeri maddeler) tespitinde ağar diffüzyon metodu kullanılmıştır. Test bakterileri olarak koa. (+) S. aureus, koa. (-) S. aureus, E. coli, E. coli K12, V.enterocolitica, P. aeroginosa, B. subtilis ve P. fleurescens kullanılmıştır. Lactobacillus suşlarmdan, özellikle L. casei HS1 susunun test bakterileri üzerinde genel inhibisyon etkisinin yüksek olduğu ve bakteriosin ve/veya bakteriosin benzeri madde ürettiği tespit edilmiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hikmet Katırcıoğlu This is me

Yavuz Beyatlı This is me

Publication Date December 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 28 Issue: 6

Cite

APA Katırcıoğlu, H. ., & Beyatlı, Y. . (2003). Gökkuşağı Alabalığı (O. Mykiss Richardson, 1846) ve Aynalı Sazandan (C. Carpio Linnaeus, 1758) İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin genel İnhibisyon ve Bakteriosin ve/veya Bakterosin Madde Üretimi Açısından İncelenmesi. Gıda, 28(6).
AMA Katırcıoğlu H, Beyatlı Y. Gökkuşağı Alabalığı (O. Mykiss Richardson, 1846) ve Aynalı Sazandan (C. Carpio Linnaeus, 1758) İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin genel İnhibisyon ve Bakteriosin ve/veya Bakterosin Madde Üretimi Açısından İncelenmesi. The Journal of Food. December 2003;28(6).
Chicago Katırcıoğlu, Hikmet, and Yavuz Beyatlı. “Gökkuşağı Alabalığı (O. Mykiss Richardson, 1846) Ve Aynalı Sazandan (C. Carpio Linnaeus, 1758) İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Genel İnhibisyon Ve Bakteriosin ve/Veya Bakterosin Madde Üretimi Açısından İncelenmesi”. Gıda 28, no. 6 (December 2003).
EndNote Katırcıoğlu H, Beyatlı Y (December 1, 2003) Gökkuşağı Alabalığı (O. Mykiss Richardson, 1846) ve Aynalı Sazandan (C. Carpio Linnaeus, 1758) İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin genel İnhibisyon ve Bakteriosin ve/veya Bakterosin Madde Üretimi Açısından İncelenmesi. Gıda 28 6
IEEE H. . Katırcıoğlu and Y. . Beyatlı, “Gökkuşağı Alabalığı (O. Mykiss Richardson, 1846) ve Aynalı Sazandan (C. Carpio Linnaeus, 1758) İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin genel İnhibisyon ve Bakteriosin ve/veya Bakterosin Madde Üretimi Açısından İncelenmesi”, The Journal of Food, vol. 28, no. 6, 2003.
ISNAD Katırcıoğlu, Hikmet - Beyatlı, Yavuz. “Gökkuşağı Alabalığı (O. Mykiss Richardson, 1846) Ve Aynalı Sazandan (C. Carpio Linnaeus, 1758) İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Genel İnhibisyon Ve Bakteriosin ve/Veya Bakterosin Madde Üretimi Açısından İncelenmesi”. Gıda 28/6 (December 2003).
JAMA Katırcıoğlu H, Beyatlı Y. Gökkuşağı Alabalığı (O. Mykiss Richardson, 1846) ve Aynalı Sazandan (C. Carpio Linnaeus, 1758) İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin genel İnhibisyon ve Bakteriosin ve/veya Bakterosin Madde Üretimi Açısından İncelenmesi. The Journal of Food. 2003;28.
MLA Katırcıoğlu, Hikmet and Yavuz Beyatlı. “Gökkuşağı Alabalığı (O. Mykiss Richardson, 1846) Ve Aynalı Sazandan (C. Carpio Linnaeus, 1758) İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Genel İnhibisyon Ve Bakteriosin ve/Veya Bakterosin Madde Üretimi Açısından İncelenmesi”. Gıda, vol. 28, no. 6, 2003.
Vancouver Katırcıoğlu H, Beyatlı Y. Gökkuşağı Alabalığı (O. Mykiss Richardson, 1846) ve Aynalı Sazandan (C. Carpio Linnaeus, 1758) İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin genel İnhibisyon ve Bakteriosin ve/veya Bakterosin Madde Üretimi Açısından İncelenmesi. The Journal of Food. 2003;28(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/