BibTex RIS Cite

The Study for Aflatoxin Contamination of Groundnuts, Pistachios and Almonds Sold in Erzurum Market (Turkish with English Abstract)

Year 2003, Volume: 28 Issue: 6, - , 01.12.2003

Abstract

In this research, it were analyzed 22 groundnuts, 13 pistachios and 9 almonds samples obtained from Erzurum market. Thin Layer Chromatography technique was used to measure of aflatoxins (B+G). It was determined that 5 (27.7%) of groundnuts, 3 (23.1%) of pistachios and 2 (22.2%) of almonds includes aflatoxins. The amounts of aflatoxins for all samples (44) ranged between 1.7 and 18.3 ppb. The maximum aflatoxin level (18.3 ppb) is determined in 1 groundnuts sample.  

Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi

Year 2003, Volume: 28 Issue: 6, - , 01.12.2003

Abstract

Bu çalışmada, Erzurum piyasasından temin edilen 22 yerfıstığı, 13 Antepfıstığı ve 9 badem numunesi aflatoksin kontaminasyonu bakımından analiz edilmiştir. İnce Tabaka Kromatografisi (İTK) yöntemi ile incelenen yerfıstığı örneklerinin 5'inde (%22,7), Antepfıstığı örneklerinin 3'ünde (%23,1) ve badem örneklerinin 2'sinde (%22,2) aflatoksin (B+G)'ye rastlanmıştır. Tüm örneklerde (44) aflatoksin miktarı 1,7-18,3 ppb arasında değişmiştir. En yüksek aflaloksine (18,3 ppb) yerfıstığı örneğinde rastlanmşıtır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mustafa Gürses This is me

Ahmet Erdoğan This is me

Selahattin Sert This is me

Publication Date December 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 28 Issue: 6

Cite

APA Gürses, M. ., Erdoğan, A. ., & Sert, S. . (2003). Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi. Gıda, 28(6).
AMA Gürses M, Erdoğan A, Sert S. Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi. The Journal of Food. December 2003;28(6).
Chicago Gürses, Mustafa, Ahmet Erdoğan, and Selahattin Sert. “Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı Ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi”. Gıda 28, no. 6 (December 2003).
EndNote Gürses M, Erdoğan A, Sert S (December 1, 2003) Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi. Gıda 28 6
IEEE M. . Gürses, A. . Erdoğan, and S. . Sert, “Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi”, The Journal of Food, vol. 28, no. 6, 2003.
ISNAD Gürses, Mustafa et al. “Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı Ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi”. Gıda 28/6 (December 2003).
JAMA Gürses M, Erdoğan A, Sert S. Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi. The Journal of Food. 2003;28.
MLA Gürses, Mustafa et al. “Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı Ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi”. Gıda, vol. 28, no. 6, 2003.
Vancouver Gürses M, Erdoğan A, Sert S. Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi. The Journal of Food. 2003;28(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/