BibTex RIS Cite

Formation of Aroma Compounds During Alcoholic Fermentation (Turkish with English Abstract)

Year 2003, Volume: 28 Issue: 6, - , 01.12.2003

Abstract

Aroma compounds affect chemical and sensory properties of alcoholic beverages. The majority of these compounds are formed during alcoholic fermentation by yeast. They are mainly higher alcohols, esters, organic acids and carbonyl compounds. This paper concentrated on the formation of aroma compound during the alcoholic fermentation by yeast.  

Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri

Year 2003, Volume: 28 Issue: 6, - , 01.12.2003

Abstract

Aroma maddeleri alkollü içkilerin kimyasal ve duyusal özellikleri üzerinde etkili olurlar. Aroma maddelerinin önemli bir kısmı alkol fermentasyonu sırasında maya tarafından oluşturulur. Bu maddelerden başhcaları yüksek alkoller, esterler, organik asitler ve karbonil bileşikleridir. Bu makalede, alkol fermentasyonu sırasında maya tarafından oluşturulan aroma maddelerinin üretim mekanizmaları ele alınmıştır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hüseyin Erten This is me

Ahmet Canbaş This is me

Publication Date December 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 28 Issue: 6

Cite

APA Erten, H. ., & Canbaş, A. . (2003). Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri. Gıda, 28(6).
AMA Erten H, Canbaş A. Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri. The Journal of Food. December 2003;28(6).
Chicago Erten, Hüseyin, and Ahmet Canbaş. “Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri”. Gıda 28, no. 6 (December 2003).
EndNote Erten H, Canbaş A (December 1, 2003) Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri. Gıda 28 6
IEEE H. . Erten and A. . Canbaş, “Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri”, The Journal of Food, vol. 28, no. 6, 2003.
ISNAD Erten, Hüseyin - Canbaş, Ahmet. “Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri”. Gıda 28/6 (December 2003).
JAMA Erten H, Canbaş A. Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri. The Journal of Food. 2003;28.
MLA Erten, Hüseyin and Ahmet Canbaş. “Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri”. Gıda, vol. 28, no. 6, 2003.
Vancouver Erten H, Canbaş A. Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri. The Journal of Food. 2003;28(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/