BibTex RIS Cite

Thermophilic Microorganisms and Their Enzymes (Turkish with English Abstract)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 2, - , 01.04.1994

Abstract

The idea of different mechanisms of some organisms is supported by their survival under high temperatures at which most of the cellular compounds are denaturated. Thermophilic microorganisms and their enzymes are comparably different from others. In last  years many investigations have been performed to discover the structural and functional characteristics of thermophilic enzymes and to develop new technologies to use their features. In this article, some samples about the structural and functional specifications and industrial applications of thermophilic microorganisms and their enzymes are given.  

Isıya Dayanıklı Mikroorganizmalar ve Enzimleri

Year 1994, Volume: 19 Issue: 2, - , 01.04.1994

Abstract

Birçok hücresel bileşiğin denatüre olduğu sıcaklıklarda bazı organizmaların varlığının sürdürebilmesi onların farklı mekanizmalara sahip olduğunu düşündürmektedir. Isıya dayanıklı mikroorganizmalar ve onların enzimleri diğerlerine göre önemli derecede farklıdır. Son yıllarda ısıya dayanıklı enzimlerin yapı ve fonksiyon özelliklerini bulmak, onların bu özelliklerini kullanabilecek yeni teknolojileri geliştirebilmek için birçok çalışma yürütülmektedir. Bu makalede, ısıya dayanıklı mikroorganizmalar ve onların enzimlerinin yapı ve fonksiyon özellikleri ile endüstriyel uygulamalardaki kullanımlarına ilişkin yapılan çalışmalara örnekler verilmiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Sibel Sungur This is me

Publication Date April 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 19 Issue: 2

Cite

APA Sungur, S. . (1994). Isıya Dayanıklı Mikroorganizmalar ve Enzimleri. Gıda, 19(2).
AMA Sungur S. Isıya Dayanıklı Mikroorganizmalar ve Enzimleri. The Journal of Food. April 1994;19(2).
Chicago Sungur, Sibel. “Isıya Dayanıklı Mikroorganizmalar Ve Enzimleri”. Gıda 19, no. 2 (April 1994).
EndNote Sungur S (April 1, 1994) Isıya Dayanıklı Mikroorganizmalar ve Enzimleri. Gıda 19 2
IEEE S. . Sungur, “Isıya Dayanıklı Mikroorganizmalar ve Enzimleri”, The Journal of Food, vol. 19, no. 2, 1994.
ISNAD Sungur, Sibel. “Isıya Dayanıklı Mikroorganizmalar Ve Enzimleri”. Gıda 19/2 (April 1994).
JAMA Sungur S. Isıya Dayanıklı Mikroorganizmalar ve Enzimleri. The Journal of Food. 1994;19.
MLA Sungur, Sibel. “Isıya Dayanıklı Mikroorganizmalar Ve Enzimleri”. Gıda, vol. 19, no. 2, 1994.
Vancouver Sungur S. Isıya Dayanıklı Mikroorganizmalar ve Enzimleri. The Journal of Food. 1994;19(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/