BibTex RIS Cite

Some Characteristics of Pectin Methylesterase from Cucumbers (Cucumis sativus) (Turkish with English Abstract)

Year 2004, Volume: 29 Issue: 1, - , 01.02.2004

Abstract

In this study some characteristics of pectin methylesterase (PME) from cucumbers were determined. PME from cucumbers was very heat stabile below 60 °C and showed activation at 55°C. However, it showed rapid inactivation at 80 oC and 90 oC. The optimum temperature and pH of PME activity were 60°C and 9.0, respectively.  

Kornison (Cucumis sativus) Pektin Metilesteraz Enziminin bazı Nitelikleri

Year 2004, Volume: 29 Issue: 1, - , 01.02.2004

Abstract

Bu çalışmada hıyarlarda bulunan pektin metilesteraz enziminin (PME) işleme açısından önemli olabilecek bazı nitelikleri belirlenmiştir. Buna göre hıyar PME enziminin 60°C ve daha düşük sıcaklıklarda ısıya oldukça dirençli olduğu, hatta 55 °C'de aktive olduğu, buna karşın 80° ve 90 °C'lerde hızla inaktive olduğu belirlenmiştir. Ayrıca PME enziminin optimum sıcaklığı 60°C, optimum pH'sı ise 9.0 olarak belirlenmiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ahmet Yemencioğlu This is me

Bekir Cemeroğlu This is me

Publication Date February 1, 2004
Published in Issue Year 2004 Volume: 29 Issue: 1

Cite

APA Yemencioğlu, A. ., & Cemeroğlu, B. . (2004). Kornison (Cucumis sativus) Pektin Metilesteraz Enziminin bazı Nitelikleri. Gıda, 29(1).
AMA Yemencioğlu A, Cemeroğlu B. Kornison (Cucumis sativus) Pektin Metilesteraz Enziminin bazı Nitelikleri. The Journal of Food. February 2004;29(1).
Chicago Yemencioğlu, Ahmet, and Bekir Cemeroğlu. “Kornison (Cucumis Sativus) Pektin Metilesteraz Enziminin Bazı Nitelikleri”. Gıda 29, no. 1 (February 2004).
EndNote Yemencioğlu A, Cemeroğlu B (February 1, 2004) Kornison (Cucumis sativus) Pektin Metilesteraz Enziminin bazı Nitelikleri. Gıda 29 1
IEEE A. . Yemencioğlu and B. . Cemeroğlu, “Kornison (Cucumis sativus) Pektin Metilesteraz Enziminin bazı Nitelikleri”, The Journal of Food, vol. 29, no. 1, 2004.
ISNAD Yemencioğlu, Ahmet - Cemeroğlu, Bekir. “Kornison (Cucumis Sativus) Pektin Metilesteraz Enziminin Bazı Nitelikleri”. Gıda 29/1 (February 2004).
JAMA Yemencioğlu A, Cemeroğlu B. Kornison (Cucumis sativus) Pektin Metilesteraz Enziminin bazı Nitelikleri. The Journal of Food. 2004;29.
MLA Yemencioğlu, Ahmet and Bekir Cemeroğlu. “Kornison (Cucumis Sativus) Pektin Metilesteraz Enziminin Bazı Nitelikleri”. Gıda, vol. 29, no. 1, 2004.
Vancouver Yemencioğlu A, Cemeroğlu B. Kornison (Cucumis sativus) Pektin Metilesteraz Enziminin bazı Nitelikleri. The Journal of Food. 2004;29(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/