BibTex RIS Cite

Yüksek Şeker İçerikli Gıdalarda Kserotolerant Mayaların Önemi

Year 2004, Volume: 29 Issue: 1, - , 01.02.2004

Abstract

Kserotolerant mayalar, orta nemli gıdalar olarak tanımlanan ürünlerde yaygın olarak bulunan mikrobiyal kontaminantlardır. Gıdalarda neden oldukları bozulmalar ile ekonomik kayıplara yol açmalarının yanı sıra, bazı üyelerinin oluşturdukları sağlık problemleri de son yıllarda önem kazanmıştır. Bu derlemede, yüksek şeker içerikli gıdalarda kserotolerant mayaların önemi üzerinde durulmuştur.  

Importance of Xerotolerant Yeasts in High-Sugar Products (Turkish with English Abstract)

Year 2004, Volume: 29 Issue: 1, - , 01.02.2004

Abstract

Xerotolerant yeasts are the microbial contaminants widely found in intermediate moisture foods (IMF), in addition to cause economic losses by food spoilage the health problems which yeasts are the causative agents, have gained importance in recent years. In this review, the importance of xerotolerant yeasts in high-sugar products is pointed out.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Şule Şenses This is me

Z. Yeşim Özbaş This is me

Publication Date February 1, 2004
Published in Issue Year 2004 Volume: 29 Issue: 1

Cite

APA Şenses, Ş. ., & Özbaş, Z. Y. . (2004). Yüksek Şeker İçerikli Gıdalarda Kserotolerant Mayaların Önemi. Gıda, 29(1).
AMA Şenses Ş, Özbaş ZY. Yüksek Şeker İçerikli Gıdalarda Kserotolerant Mayaların Önemi. The Journal of Food. February 2004;29(1).
Chicago Şenses, Şule, and Z. Yeşim Özbaş. “Yüksek Şeker İçerikli Gıdalarda Kserotolerant Mayaların Önemi”. Gıda 29, no. 1 (February 2004).
EndNote Şenses Ş, Özbaş ZY (February 1, 2004) Yüksek Şeker İçerikli Gıdalarda Kserotolerant Mayaların Önemi. Gıda 29 1
IEEE Ş. . Şenses and Z. Y. . Özbaş, “Yüksek Şeker İçerikli Gıdalarda Kserotolerant Mayaların Önemi”, The Journal of Food, vol. 29, no. 1, 2004.
ISNAD Şenses, Şule - Özbaş, Z. Yeşim. “Yüksek Şeker İçerikli Gıdalarda Kserotolerant Mayaların Önemi”. Gıda 29/1 (February 2004).
JAMA Şenses Ş, Özbaş ZY. Yüksek Şeker İçerikli Gıdalarda Kserotolerant Mayaların Önemi. The Journal of Food. 2004;29.
MLA Şenses, Şule and Z. Yeşim Özbaş. “Yüksek Şeker İçerikli Gıdalarda Kserotolerant Mayaların Önemi”. Gıda, vol. 29, no. 1, 2004.
Vancouver Şenses Ş, Özbaş ZY. Yüksek Şeker İçerikli Gıdalarda Kserotolerant Mayaların Önemi. The Journal of Food. 2004;29(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/