BibTex RIS Cite

Lactoperoxidase-Thiocyanate-Hydrogen Peroxide System in Milk I. Antibacterial Effect of the System (Turkish with English Abstract)

Year 2004, Volume: 29 Issue: 2, - , 01.04.2004

Abstract

Lactoperoxidase-thiocyanate-hydrogen peroxide system is a natural preservative system against psychrotrophic and spoilage bacteria in milk stored at refrigerated and ambient temperatures. This system exerts a bacteriostatic and bacteriocide effects against gram-negative bacteria, whereas inhibitory against gram-positive bacteria. Milk with a bacterial content of not more than 104 cfu/ml could be well preserved at around ambient temperatures for about 15 h by using 10-20 ppm of thiocyanate and 10-20 ppm of hydrogen peroxide to activate the system.

Sütün Laktoperoksidaz - Tiyosiyanat - Hidrojen Peroksit Sistemi 1. Antibakteriyel Etkisi

Year 2004, Volume: 29 Issue: 2, - , 01.04.2004

Abstract

Laktoperoksidaz-tiyosiyanat-hidrojen peroksit sistemi buzdolabı sıcaklığında gelişen psikrotrof bakterilerle oda sıcaklığı ve üzerindeki derecelerde gelişerek sütü bozan bakterilere karşı doğal koruyucu bir sistemdir. Bu sistem Gram negatif bakterilere karşı öldürücü ve gelişimi engelleyici, Gram pozitif bakterilere karşı da gelişimi engelleyici bir etki sergilemektedir. Bu sistemle mikroorganizma yükü en fazla 104 adet/m l olan sütler, 10-20 ppm tiyosiyanat ve 10-20 ppm hidrojen peroksit ilavesiyle, oda sıcaklığını geçmeyen sıcaklık derecelerinde muhafaza edildiği takdirde 15 saate kadar nitelikleri bozulmadan korunabilmektedir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Asuman Gürsel This is me

Publication Date April 1, 2004
Published in Issue Year 2004 Volume: 29 Issue: 2

Cite

APA Gürsel, A. . (2004). Sütün Laktoperoksidaz - Tiyosiyanat - Hidrojen Peroksit Sistemi 1. Antibakteriyel Etkisi. Gıda, 29(2).
AMA Gürsel A. Sütün Laktoperoksidaz - Tiyosiyanat - Hidrojen Peroksit Sistemi 1. Antibakteriyel Etkisi. The Journal of Food. April 2004;29(2).
Chicago Gürsel, Asuman. “Sütün Laktoperoksidaz - Tiyosiyanat - Hidrojen Peroksit Sistemi 1. Antibakteriyel Etkisi”. Gıda 29, no. 2 (April 2004).
EndNote Gürsel A (April 1, 2004) Sütün Laktoperoksidaz - Tiyosiyanat - Hidrojen Peroksit Sistemi 1. Antibakteriyel Etkisi. Gıda 29 2
IEEE A. . Gürsel, “Sütün Laktoperoksidaz - Tiyosiyanat - Hidrojen Peroksit Sistemi 1. Antibakteriyel Etkisi”, The Journal of Food, vol. 29, no. 2, 2004.
ISNAD Gürsel, Asuman. “Sütün Laktoperoksidaz - Tiyosiyanat - Hidrojen Peroksit Sistemi 1. Antibakteriyel Etkisi”. Gıda 29/2 (April 2004).
JAMA Gürsel A. Sütün Laktoperoksidaz - Tiyosiyanat - Hidrojen Peroksit Sistemi 1. Antibakteriyel Etkisi. The Journal of Food. 2004;29.
MLA Gürsel, Asuman. “Sütün Laktoperoksidaz - Tiyosiyanat - Hidrojen Peroksit Sistemi 1. Antibakteriyel Etkisi”. Gıda, vol. 29, no. 2, 2004.
Vancouver Gürsel A. Sütün Laktoperoksidaz - Tiyosiyanat - Hidrojen Peroksit Sistemi 1. Antibakteriyel Etkisi. The Journal of Food. 2004;29(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/