The effect of skin contact time (0, 6, 12 hours at 15 °C) on the volatile compounds of Muscat of Bornova musts was investigated. Aroma compounds were isolated by liquid-liquid extraction method with dichloromethane and quantified by gas chromatography and identified by gas chromatography-mass spectrometry. A total of 31 aroma compounds including 13 terpenes, 4 six-carbon compounds, 4 higher alcohol, 2 esters and 8 acids were identified. The amount of aroma compounds, total phenolic compound, browning indices, total nitrogen and pH increased considerably with skin contact time, whereas it decreased the amount of total acidity.
Bu çalışmada kabuk maserasyonu süresinin (0, 6, 12 saat 15 °C 'de) Bornova misketi üzümünden elde edilen şıraların aroma maddeleri bileşimi üzerine etkisi araştırılmıştır. Şıralardan aroma maddeleri ekstraksiyonu sıvı-sıvı ekstraksiyon yöntemiyle diklorometan çözgeni (CH2Cl2) kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Aroma maddelerinin analizleri gaz kromatografisinde gerçekleştirilmiş ve bu maddelerin tanısında gaz kromatografisi-kütle spektrometresi kullanılmıştır. Şıralarda 13 adet terpen bileşiği. 4 adet 6 karbonlu bileşik. 4 adet yüksek alkol, 2 adet ester ve 8 adet uçucu asit olmak üzere toplam 31 adet aroma maddesi saptanmıştır Maserasyon süresine bağlı olarak şıraların aroma maddeleri, toplam fenol bileşikleri indisi, esmerleşme indisi, toplam azot ve pH değerlerinin daha yüksek. buna karşın toplam asit miktarının daha düşük olduğu belirlenmiştir.
Cabaroğlu, T. ., Selli, S. ., Erten, H. ., Canbaş, A. . (2004). Kabuk Maserasyonunun Bornova Misketinden Elde Edilen Şıradaki Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi. Gıda, 29(3).
AMA
Cabaroğlu T, Selli S, Erten H, Canbaş A. Kabuk Maserasyonunun Bornova Misketinden Elde Edilen Şıradaki Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi. The Journal of Food. June 2004;29(3).
Chicago
Cabaroğlu, Turgut, Serkan Selli, Hüseyin Erten, and Ahmet Canbaş. “Kabuk Maserasyonunun Bornova Misketinden Elde Edilen Şıradaki Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi”. Gıda 29, no. 3 (June 2004).
EndNote
Cabaroğlu T, Selli S, Erten H, Canbaş A (June 1, 2004) Kabuk Maserasyonunun Bornova Misketinden Elde Edilen Şıradaki Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi. Gıda 29 3
IEEE
T. . Cabaroğlu, S. . Selli, H. . Erten, and A. . Canbaş, “Kabuk Maserasyonunun Bornova Misketinden Elde Edilen Şıradaki Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi”, The Journal of Food, vol. 29, no. 3, 2004.
ISNAD
Cabaroğlu, Turgut et al. “Kabuk Maserasyonunun Bornova Misketinden Elde Edilen Şıradaki Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi”. Gıda 29/3 (June 2004).
JAMA
Cabaroğlu T, Selli S, Erten H, Canbaş A. Kabuk Maserasyonunun Bornova Misketinden Elde Edilen Şıradaki Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi. The Journal of Food. 2004;29.
MLA
Cabaroğlu, Turgut et al. “Kabuk Maserasyonunun Bornova Misketinden Elde Edilen Şıradaki Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi”. Gıda, vol. 29, no. 3, 2004.
Vancouver
Cabaroğlu T, Selli S, Erten H, Canbaş A. Kabuk Maserasyonunun Bornova Misketinden Elde Edilen Şıradaki Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi. The Journal of Food. 2004;29(3).