BibTex RIS Cite

Süt ve Mamüllerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları

Year 1994, Volume: 19 Issue: 5, - , 01.10.1994

Abstract

Bir çok ülkede süt ve süt ürünleri, gıdaların çoğunun besin değerini ve teknolojik özelliklerini yükseltmek amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır. Süt ve süt ürünlerinin besin değerlerinin yüksek olması ve katıldıkları gıdada homojen olarak dağılmaları önemli özellikleridir. Bu özellikler süt ve mamüllerinin diğer gıda ürünlerine katılmasını gün geçtikçe yaygınlaştırmaktadır. Bilhassa çocuk gıdalarının hazırlanmasında süt ve mamüllerinden geniş ölçüde yararlanılmaktadır. Modern bir diyette, süt proteinlerinin tüketicinin toplam protein ihtiyacının %25’ini karşılaması istenmektedir.  

Using of Dairy Products in Infant Formulation (Turkish with English Abstract)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 5, - , 01.10.1994

Abstract

In many countries, milk and milk products are being used to improve nutritional value and technological properties of many foods. The nutritional value of milk and milk products is high and these product can be well mixed with the other foods. For these reason, addition of dairy products to other foodstuffs has being increased. Milk and milk products are being used in preparation of infant formula too. In a modern diet, milk should be contributes about 25% of the total protein intake.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Salih Özdemir This is me

Abdullah Çağlar This is me

Ömer Zorba This is me

Publication Date October 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 19 Issue: 5

Cite

APA Özdemir, S. ., Çağlar, A. ., & Zorba, Ö. . (1994). Süt ve Mamüllerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları. Gıda, 19(5).
AMA Özdemir S, Çağlar A, Zorba Ö. Süt ve Mamüllerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları. The Journal of Food. October 1994;19(5).
Chicago Özdemir, Salih, Abdullah Çağlar, and Ömer Zorba. “Süt Ve Mamüllerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları”. Gıda 19, no. 5 (October 1994).
EndNote Özdemir S, Çağlar A, Zorba Ö (October 1, 1994) Süt ve Mamüllerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları. Gıda 19 5
IEEE S. . Özdemir, A. . Çağlar, and Ö. . Zorba, “Süt ve Mamüllerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları”, The Journal of Food, vol. 19, no. 5, 1994.
ISNAD Özdemir, Salih et al. “Süt Ve Mamüllerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları”. Gıda 19/5 (October 1994).
JAMA Özdemir S, Çağlar A, Zorba Ö. Süt ve Mamüllerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları. The Journal of Food. 1994;19.
MLA Özdemir, Salih et al. “Süt Ve Mamüllerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları”. Gıda, vol. 19, no. 5, 1994.
Vancouver Özdemir S, Çağlar A, Zorba Ö. Süt ve Mamüllerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları. The Journal of Food. 1994;19(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/