BibTex RIS Cite

A Research of Rapid Detection of Salmonella in Foods (Turkish with English Abstract)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 5, - , 01.10.1994

Abstract

Totally 64 samples were tested for salmonella by BAM/AOAC classical salmonella control method and Oxoid Salmonella Rapid Test. 24 of the samples were pre-inoculated with salmonella strains while others were market foods. OSRT gave only 1 (1.56%) false negative results. Because of some advantages as shorter test time, simple to use, free from various laboratory faults, OSTR was clearly superior then BAM/AOAC method.  

Gıdalarda Hızlı Salmonella Kontrolu Üzerine bir Araştırma

Year 1994, Volume: 19 Issue: 5, - , 01.10.1994

Abstract

Bu çalışmada BAM/AOAC klasik kontrol yöntemi ve Oxoid hızlı salmonella test kiti kullanılarak toplam 64 salmonella analizi yapılmıştır. Testlerin 24 adedi geri alma denemesi, 40 adedi piyasa taraması şeklindedir. Oxoid hızlı salmonella test kiti BAM/AOAC’ye göre 1 adet (%1.56) sahte (-) sonuç vermiştir. Analiz süresinin kısalığı, kullanım kolaylığı, çeşitli laboratuvar hatalarından ari olması gibi üstünlükleri dikkate alınarak Oxoid hızlı salmonella test kitinin klasik salmonella aranma yöntemine göre kayda değer üstünlükleri olduğu görülmüştür.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hilal B. Doğan This is me

A. Kadir Halkman This is me

Malihe R. Noveir This is me

Publication Date October 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 19 Issue: 5

Cite

APA Doğan, H. B. ., Halkman, A. K. ., & Noveir, M. R. . (1994). Gıdalarda Hızlı Salmonella Kontrolu Üzerine bir Araştırma. Gıda, 19(5).
AMA Doğan HB, Halkman AK, Noveir MR. Gıdalarda Hızlı Salmonella Kontrolu Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. October 1994;19(5).
Chicago Doğan, Hilal B., A. Kadir Halkman, and Malihe R. Noveir. “Gıdalarda Hızlı Salmonella Kontrolu Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 19, no. 5 (October 1994).
EndNote Doğan HB, Halkman AK, Noveir MR (October 1, 1994) Gıdalarda Hızlı Salmonella Kontrolu Üzerine bir Araştırma. Gıda 19 5
IEEE H. B. . Doğan, A. K. . Halkman, and M. R. . Noveir, “Gıdalarda Hızlı Salmonella Kontrolu Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 19, no. 5, 1994.
ISNAD Doğan, Hilal B. et al. “Gıdalarda Hızlı Salmonella Kontrolu Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 19/5 (October 1994).
JAMA Doğan HB, Halkman AK, Noveir MR. Gıdalarda Hızlı Salmonella Kontrolu Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1994;19.
MLA Doğan, Hilal B. et al. “Gıdalarda Hızlı Salmonella Kontrolu Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 19, no. 5, 1994.
Vancouver Doğan HB, Halkman AK, Noveir MR. Gıdalarda Hızlı Salmonella Kontrolu Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1994;19(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/