BibTex RIS Cite

Utilization of Chhana whey for the Manufacture of Soft Drinks (in English)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 5, - , 01.10.1994

Abstract

This research was taken up to investigate the feasibility of utilization of chhana whey for the manufacture of soft drinks. In the study, four experiments including variations in (a) fruit juice base, (b) sugar level, (c) fruit juice/chhana whey ratio and (d) centrifuged and uncentrifuged whey were carried out. All products were analyzed chemically, microbiologically and organoleptically. Based on this study, it is concluded that highly nutritive drinks can be obtained from whey, a waste product.  

Chhana Peyniraltı Suyunun Meşrubat Yapımında Kullanımı (İngilizce)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 5, - , 01.10.1994

Abstract

Bu araştırma, chhana peyniraltı suyunun meşrubat yapımında kullanılma olanaklarını incelemek amacıyla yapıldı. Araştırmada (a) meyve suyu çeşidi, (b) şeker miktarı, (c) meyve suyu/chhana peyniraltı suyu oranı ve (d) santrifüj edilmiş ve santrifüj edilmemiş peyniraltı suyundaki değişimleri içeren dört deneme düzenlendi. Bütün ürünler kimyasal, mikrobiyolojik ve organoleptik yönlerden incelendi. Araştırma sonucunda, atık bir ürün olan peyniraltı suyundan oldukça besleyici içeceklerin elde edilebileceği kanısına varılmıştır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Suzan Yalçın This is me

V. Nigel Wade This is me

Md.nozmul Hassan This is me

Publication Date October 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 19 Issue: 5

Cite

APA Yalçın, S. ., Wade, V. N. ., & Hassan, M. . (1994). Chhana Peyniraltı Suyunun Meşrubat Yapımında Kullanımı (İngilizce). Gıda, 19(5).
AMA Yalçın S, Wade VN, Hassan M. Chhana Peyniraltı Suyunun Meşrubat Yapımında Kullanımı (İngilizce). The Journal of Food. October 1994;19(5).
Chicago Yalçın, Suzan, V. Nigel Wade, and Md.nozmul Hassan. “Chhana Peyniraltı Suyunun Meşrubat Yapımında Kullanımı (İngilizce)”. Gıda 19, no. 5 (October 1994).
EndNote Yalçın S, Wade VN, Hassan M (October 1, 1994) Chhana Peyniraltı Suyunun Meşrubat Yapımında Kullanımı (İngilizce). Gıda 19 5
IEEE S. . Yalçın, V. N. . Wade, and M. . Hassan, “Chhana Peyniraltı Suyunun Meşrubat Yapımında Kullanımı (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 19, no. 5, 1994.
ISNAD Yalçın, Suzan et al. “Chhana Peyniraltı Suyunun Meşrubat Yapımında Kullanımı (İngilizce)”. Gıda 19/5 (October 1994).
JAMA Yalçın S, Wade VN, Hassan M. Chhana Peyniraltı Suyunun Meşrubat Yapımında Kullanımı (İngilizce). The Journal of Food. 1994;19.
MLA Yalçın, Suzan et al. “Chhana Peyniraltı Suyunun Meşrubat Yapımında Kullanımı (İngilizce)”. Gıda, vol. 19, no. 5, 1994.
Vancouver Yalçın S, Wade VN, Hassan M. Chhana Peyniraltı Suyunun Meşrubat Yapımında Kullanımı (İngilizce). The Journal of Food. 1994;19(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/