BibTex RIS Cite

A Study in General and Microbiological Qualities of Local and Imported Infant Food Formulas Presented for Consumption in our Country and Investigation for the Presence of Certain Pathogens (Turkish with English Abstract)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 6, - , 01.12.1994

Abstract

In the present study a total of 100 samples (50 local products and 50 imported products) of food formulas for infants were examined for a total living bacterial count (E. coli, S. aureus, Salmonella molds and yeasts). Sample of formulas in their original package were collected. It was found that 12% of samples of local products contained germs more than 1 . 104, where as the number of the same bacterial population in imported formulas did not exceed 104 which is accepted as a limit value in our Regulations for Food products. An adequate and balanced diet constitutes the basis for a healthy life and should be taken into consideration for the nutrition at different stages of living. It is certain that the only and most useful food for an infant is breast milk. However changes in conditions of living made formulas and additives for infants necessary also in our country.  

Ülkemizde Tüketime Sunulan Yerli ve İthal Bebek Mamalarının Genel Mikrobiyolojik Kaliteleri ve Bazı Patojenlerin Varlığı Yönünden İncelenmesi

Year 1994, Volume: 19 Issue: 6, - , 01.12.1994

Abstract

Piyasada tüketime sunulan bebek mamalarından 100 adet numune (50 yerli, 50 ithal) incelenmek üzere orijinal ambalajlarında toplandı. Mikrobiyolojik analiz sonuçlarına göre; yerli numunelerin %12’si 104’ün üzerinde total jerme sahipken, ithal mama numunelerinin hiçbiri aynı bakteri grubu yönünden Gıda Maddeleri Tüzüğü’müzde sınır değer olan 104’ü aşmamıştır. Yine, yerli numunelerin %16’sı, %2’si E. coli yönünden pozitif çıkarken, Salmonella ve Maya yönünden negatif bulunmuşlardır. İthal mamalar ise, sayılan bütün bu mikroorganizmalar itibarı ile temiz çıkmışlardır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Füsun Ergun This is me

Ömer Ergun This is me

Publication Date December 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 19 Issue: 6

Cite

APA Ergun, F. ., & Ergun, Ö. . (1994). Ülkemizde Tüketime Sunulan Yerli ve İthal Bebek Mamalarının Genel Mikrobiyolojik Kaliteleri ve Bazı Patojenlerin Varlığı Yönünden İncelenmesi. Gıda, 19(6).
AMA Ergun F, Ergun Ö. Ülkemizde Tüketime Sunulan Yerli ve İthal Bebek Mamalarının Genel Mikrobiyolojik Kaliteleri ve Bazı Patojenlerin Varlığı Yönünden İncelenmesi. The Journal of Food. December 1994;19(6).
Chicago Ergun, Füsun, and Ömer Ergun. “Ülkemizde Tüketime Sunulan Yerli Ve İthal Bebek Mamalarının Genel Mikrobiyolojik Kaliteleri Ve Bazı Patojenlerin Varlığı Yönünden İncelenmesi”. Gıda 19, no. 6 (December 1994).
EndNote Ergun F, Ergun Ö (December 1, 1994) Ülkemizde Tüketime Sunulan Yerli ve İthal Bebek Mamalarının Genel Mikrobiyolojik Kaliteleri ve Bazı Patojenlerin Varlığı Yönünden İncelenmesi. Gıda 19 6
IEEE F. . Ergun and Ö. . Ergun, “Ülkemizde Tüketime Sunulan Yerli ve İthal Bebek Mamalarının Genel Mikrobiyolojik Kaliteleri ve Bazı Patojenlerin Varlığı Yönünden İncelenmesi”, The Journal of Food, vol. 19, no. 6, 1994.
ISNAD Ergun, Füsun - Ergun, Ömer. “Ülkemizde Tüketime Sunulan Yerli Ve İthal Bebek Mamalarının Genel Mikrobiyolojik Kaliteleri Ve Bazı Patojenlerin Varlığı Yönünden İncelenmesi”. Gıda 19/6 (December 1994).
JAMA Ergun F, Ergun Ö. Ülkemizde Tüketime Sunulan Yerli ve İthal Bebek Mamalarının Genel Mikrobiyolojik Kaliteleri ve Bazı Patojenlerin Varlığı Yönünden İncelenmesi. The Journal of Food. 1994;19.
MLA Ergun, Füsun and Ömer Ergun. “Ülkemizde Tüketime Sunulan Yerli Ve İthal Bebek Mamalarının Genel Mikrobiyolojik Kaliteleri Ve Bazı Patojenlerin Varlığı Yönünden İncelenmesi”. Gıda, vol. 19, no. 6, 1994.
Vancouver Ergun F, Ergun Ö. Ülkemizde Tüketime Sunulan Yerli ve İthal Bebek Mamalarının Genel Mikrobiyolojik Kaliteleri ve Bazı Patojenlerin Varlığı Yönünden İncelenmesi. The Journal of Food. 1994;19(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/