In this study “The survival time of E. coli, K. pneumonia, Y. enterocolitica, S. typhimurium and S. aureus as known pathogen was examined during ice cream storage. At the end of 2 months storage. It is concluded that, K. pneumonia, Y. enterocolitica were found to be more resistance, and therefore gave highly more survival counts, compared the others.
Araştırmada patojen olarak bilinen Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus, Yersinia enterocolitica ve Klebsiella pneumonia türü mikroorganizmaların dondurmanın depolanması sırasındaki canlı kalma düzeyleri incelenmiştir. Yukarıda adı geçen patojenlerin ürünün iki aylık depolama periyodunda canlılıklarını devam ettirebildikleri ve özellikle Klebsiella pneumonia ile Yersinia enterocolitica’ nın diğerlerine göre soğuğa karşı dirençli oldukları, buna paralel olarak da mililitredeki sayılarının daha yüksek olduğu saptanmıştır.
Akbulut, N. ., Kınık, Ö. ., & Kavas, G. . (1994). Patojen Bakterilerin Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin Tespiti Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 19(6).
AMA
Akbulut N, Kınık Ö, Kavas G. Patojen Bakterilerin Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin Tespiti Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. December 1994;19(6).
Chicago
Akbulut, Necati, Özer Kınık, and Gökhan Kavas. “Patojen Bakterilerin Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin Tespiti Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 19, no. 6 (December 1994).
EndNote
Akbulut N, Kınık Ö, Kavas G (December 1, 1994) Patojen Bakterilerin Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin Tespiti Üzerinde bir Araştırma. Gıda 19 6
IEEE
N. . Akbulut, Ö. . Kınık, and G. . Kavas, “Patojen Bakterilerin Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin Tespiti Üzerinde bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 19, no. 6, 1994.
ISNAD
Akbulut, Necati et al. “Patojen Bakterilerin Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin Tespiti Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 19/6 (December 1994).
JAMA
Akbulut N, Kınık Ö, Kavas G. Patojen Bakterilerin Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin Tespiti Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1994;19.
MLA
Akbulut, Necati et al. “Patojen Bakterilerin Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin Tespiti Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, vol. 19, no. 6, 1994.
Vancouver
Akbulut N, Kınık Ö, Kavas G. Patojen Bakterilerin Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin Tespiti Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1994;19(6).