BibTex RIS Cite

The Effect of Some Parameters on the Rennetability of Cow, Sheep and Goat Milks (Turkish with English Abstract)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 6, - , 01.12.1994

Abstract

In this study, the effect of pH and storage of milk at low temperature (5±1 oC) on the rennetability of cow, sheep and goat milk and their combinations (25%, 50% and 75%) were investigated. The milk samples were divided into two parts and the first part were kept at low temperature (5±1 oC) and its renneting time were determined at 0; 2; 4; 6; 16 and 24. Hours. The other part were kept at 30 oC and its renneting time were determined at the pH 6.6; 6.5; 6.4; 6.3; 6.2; 6.1; 6.0; 5.9; 5.8; 5.7; 5.6; 5.5; 5.4; 5.3 and 5.2. In the all samples, the renneting time increased considerably with the prolongation of storage and decreased as the pH decreased. Statistically, the effect of both parameters on the rennetability were found significant.  

Bazı Parametrelerin İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin Pıhtılaşma Yeteneği Üzerine Etkisi

Year 1994, Volume: 19 Issue: 6, - , 01.12.1994

Abstract

Araştırmada, inek, koyun, keçi sütleri ile bunların birbirleri ile yapılan %25, %50 ve %75 oranlarındaki karışımlarında, soğukta muhafaza (5±1 oC) süresi ile pH değerlerindeki değişimlerin sütlerin peynir mayası ile pıhtılaşma yeteneklerine etkisi incelenmiştir. Önce iki kısma ayrılan her bir süt örneğinin birinci kısımları buzdolabına (5±1 oC), ikinci kısımları ise 30 oC’deki etüve konmuştur. Bunlardan birinci kısımda 0; 2; 4; 6; 16. ve 24. Saatlerde, ikinci kısımda ise 6.6; 6.5; 6.4;  6.3; 6.2; 6.1; 6.0; 5.9; 5.8; 5.7; 5.6; 5.5; 5.4; 5.3 ve 5.2 pH’ larda pıhtılaşma süreleri saptanmıştır. Bütün örneklerde soğukta muhafaza süresi arttıkça pıhtılaşma süresi de uzamış, pH değeri düştükçe pıhtılaşma süresi kısalmıştır. Her iki parametrenin de pıhtılaşma süresi üzerine etkisi önemli bulunmuştur (P<0.01).  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Celalettin Koçak This is me

Hale Devrim This is me

Publication Date December 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 19 Issue: 6

Cite

APA Koçak, C. ., & Devrim, H. . (1994). Bazı Parametrelerin İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin Pıhtılaşma Yeteneği Üzerine Etkisi. Gıda, 19(6).
AMA Koçak C, Devrim H. Bazı Parametrelerin İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin Pıhtılaşma Yeteneği Üzerine Etkisi. The Journal of Food. December 1994;19(6).
Chicago Koçak, Celalettin, and Hale Devrim. “Bazı Parametrelerin İnek, Koyun Ve Keçi Sütlerinin Pıhtılaşma Yeteneği Üzerine Etkisi”. Gıda 19, no. 6 (December 1994).
EndNote Koçak C, Devrim H (December 1, 1994) Bazı Parametrelerin İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin Pıhtılaşma Yeteneği Üzerine Etkisi. Gıda 19 6
IEEE C. . Koçak and H. . Devrim, “Bazı Parametrelerin İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin Pıhtılaşma Yeteneği Üzerine Etkisi”, The Journal of Food, vol. 19, no. 6, 1994.
ISNAD Koçak, Celalettin - Devrim, Hale. “Bazı Parametrelerin İnek, Koyun Ve Keçi Sütlerinin Pıhtılaşma Yeteneği Üzerine Etkisi”. Gıda 19/6 (December 1994).
JAMA Koçak C, Devrim H. Bazı Parametrelerin İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin Pıhtılaşma Yeteneği Üzerine Etkisi. The Journal of Food. 1994;19.
MLA Koçak, Celalettin and Hale Devrim. “Bazı Parametrelerin İnek, Koyun Ve Keçi Sütlerinin Pıhtılaşma Yeteneği Üzerine Etkisi”. Gıda, vol. 19, no. 6, 1994.
Vancouver Koçak C, Devrim H. Bazı Parametrelerin İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin Pıhtılaşma Yeteneği Üzerine Etkisi. The Journal of Food. 1994;19(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/