BibTex RIS Cite

Properties of Modified Atmosphere Packaging Films and Application on Fruits and Vegetables (in English)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 6, - , 01.12.1994

Abstract

This paper reviews the importance of the permeability characteristic of packaging materials to some gases for modified atmosphere packaging (MAP) and its application to fruit and vegetables storage. The respiration rates of the some fruits and vegetables are reviewed in relation to MAP. MAP has been developed and used commercially throughout the world to extend shelf life and reduce shrinkage, weigh loss and the development of various blemishes of fruit and vegetables. The choice of films used in this technique is extensive but polyethylene of various densities and thickness is the main one used. The permeability of a particular film depends on the nature of the gas, the polymeric structure and thickness of the film, storage temperature and relative humidity. During the packaging these factors should be considered. Selection of film is also very important in terms of equilibrium rate of respiration inside the package. There is a danger that CO2 will increase and O2 decrease to levels which will damage the produce within the package. An ideal film must let more CO2 exit that O2 enter. CO2 permeability of film should be 3-5 times greater than the O2 permeability.  

Meyve ve Sebzelerin Paketlenmesinde Kullanılan Plastik Filmlerin Özellikleri ve Kullanımı (İngilizce)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 6, - , 01.12.1994

Abstract

Bu derlemede, meyve ve sebzelerin paketlenmesinde kullanılan (Modifiye atmosfer) paketleme maddelerinin gaz geçirgenlikleri ile meyve ve sebzeler üzerine uygulanışları ve yarıca bazı meyve ve sebzelerin solunumları üzerinde durulmuştur. Çeşitli plastikler ile meyve ve sebzelerin paketlenmesi, raf ömürlerinin uzatılması ve bu ürünlerin bozulma ve kayıplarının azaltılması amacı ile geliştirilmiş ve Dünyada bir çok ülke tarafından kullanılmaktadır. Paketlemede farklı maddelerin kullanılmasına karşın farklı yoğunluk ve kalınlıkları ile polietilen ilk sırayı almaktadır. Paketleme maddesinin gaz geçirgenlikleri çok önemli olup bu maddenin polimerik yapısına, kalınlığına, depolama sıcaklık ve oransal nemine bağlıdır. Paketleme filminin seçimi paketin içinde ve dışındaki ortam arasında dengenin sağlanabilmesi açısından önemlidir. Paket içerisinde oksijen oranının çok düşmesi ve karbondioksit oranının çok artması istenmez. Paketleme açısından ideal bir film oksijenden 3-5 kat daha fazla karbondioksit geçirgenliğine sahip olmalıdır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ali Batu This is me

Publication Date December 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 19 Issue: 6

Cite

APA Batu, A. . (1994). Meyve ve Sebzelerin Paketlenmesinde Kullanılan Plastik Filmlerin Özellikleri ve Kullanımı (İngilizce). Gıda, 19(6).
AMA Batu A. Meyve ve Sebzelerin Paketlenmesinde Kullanılan Plastik Filmlerin Özellikleri ve Kullanımı (İngilizce). The Journal of Food. December 1994;19(6).
Chicago Batu, Ali. “Meyve Ve Sebzelerin Paketlenmesinde Kullanılan Plastik Filmlerin Özellikleri Ve Kullanımı (İngilizce)”. Gıda 19, no. 6 (December 1994).
EndNote Batu A (December 1, 1994) Meyve ve Sebzelerin Paketlenmesinde Kullanılan Plastik Filmlerin Özellikleri ve Kullanımı (İngilizce). Gıda 19 6
IEEE A. . Batu, “Meyve ve Sebzelerin Paketlenmesinde Kullanılan Plastik Filmlerin Özellikleri ve Kullanımı (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 19, no. 6, 1994.
ISNAD Batu, Ali. “Meyve Ve Sebzelerin Paketlenmesinde Kullanılan Plastik Filmlerin Özellikleri Ve Kullanımı (İngilizce)”. Gıda 19/6 (December 1994).
JAMA Batu A. Meyve ve Sebzelerin Paketlenmesinde Kullanılan Plastik Filmlerin Özellikleri ve Kullanımı (İngilizce). The Journal of Food. 1994;19.
MLA Batu, Ali. “Meyve Ve Sebzelerin Paketlenmesinde Kullanılan Plastik Filmlerin Özellikleri Ve Kullanımı (İngilizce)”. Gıda, vol. 19, no. 6, 1994.
Vancouver Batu A. Meyve ve Sebzelerin Paketlenmesinde Kullanılan Plastik Filmlerin Özellikleri ve Kullanımı (İngilizce). The Journal of Food. 1994;19(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/