BibTex RIS Cite

Composition of Pistachio-Nuts Varieties Produced in Turkey (Turkish with English Abstract)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 6, - , 01.12.1994

Abstract

Turkey is among the leading countries that produces pistachio nuts. In the work, the following physical and chemical analysis were conducted on four different indigenous variety that are of economic importance to Turkey: Homological properties and moisture, fat, protein, carbohydrate, fiber, vitamin, and mineral contents. Also, the fatty acid and amino acid composition of the samples were determined.

Türkiye’de Üretilen Antepfıstığı Çeşitlerinin Bileşimi

Year 1994, Volume: 19 Issue: 6, - , 01.12.1994

Abstract

Türkiye, antepfıstığı üretimi açısından dünyada önde gelen ülkeler arasındadır. Bu araştırmada, Türkiye’de yetiştirilen ve ekonomik önemi olan 4 çeşit antepfıstığının fiziksel ve kimyasal analizi yapılmıştır. Yapılan analizlerle, antepfıstıklarının nem, yağ, protein, karbonhidrat, selüloz, vitamin ve mineral madde nicelikleri saptanmış, ayrıca yağ asidi bileşimleri ile amino asit dağılımları incelenmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mehmet Pala This is me

Mustafa Yıldız This is me

Filiz Açkurt This is me

Mahmut Löker This is me

Publication Date December 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 19 Issue: 6

Cite

APA Pala, M. ., Yıldız, M. ., Açkurt, F. ., Löker, M. . (1994). Türkiye’de Üretilen Antepfıstığı Çeşitlerinin Bileşimi. Gıda, 19(6).
AMA Pala M, Yıldız M, Açkurt F, Löker M. Türkiye’de Üretilen Antepfıstığı Çeşitlerinin Bileşimi. The Journal of Food. December 1994;19(6).
Chicago Pala, Mehmet, Mustafa Yıldız, Filiz Açkurt, and Mahmut Löker. “Türkiye’de Üretilen Antepfıstığı Çeşitlerinin Bileşimi”. Gıda 19, no. 6 (December 1994).
EndNote Pala M, Yıldız M, Açkurt F, Löker M (December 1, 1994) Türkiye’de Üretilen Antepfıstığı Çeşitlerinin Bileşimi. Gıda 19 6
IEEE M. . Pala, M. . Yıldız, F. . Açkurt, and M. . Löker, “Türkiye’de Üretilen Antepfıstığı Çeşitlerinin Bileşimi”, The Journal of Food, vol. 19, no. 6, 1994.
ISNAD Pala, Mehmet et al. “Türkiye’de Üretilen Antepfıstığı Çeşitlerinin Bileşimi”. Gıda 19/6 (December 1994).
JAMA Pala M, Yıldız M, Açkurt F, Löker M. Türkiye’de Üretilen Antepfıstığı Çeşitlerinin Bileşimi. The Journal of Food. 1994;19.
MLA Pala, Mehmet et al. “Türkiye’de Üretilen Antepfıstığı Çeşitlerinin Bileşimi”. Gıda, vol. 19, no. 6, 1994.
Vancouver Pala M, Yıldız M, Açkurt F, Löker M. Türkiye’de Üretilen Antepfıstığı Çeşitlerinin Bileşimi. The Journal of Food. 1994;19(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/