BibTex RIS Cite

The Using of Milk Ingredients and Milk Products at the Formula of Meat and Baking Products (Turkish with English Abstract)

Year 1995, Volume: 20 Issue: 1, - , 01.02.1995

Abstract

Milk components and some dairy products used to increase the nutritional aspect and technological characteristics of meat and baking products. Milk protein generally increase the emulsion capacity and stability on the emulsion type meat products. Addition of milk proteins to some baking products compensate the deficiency of esansiyel amino acids and so, increase the nutritional value of the processed products. Milk also influence on the functional properties, colour and flavour of the baking products.

Süt Bileşenleri ve Süt Mamüllerinin Et ve Fırın Ürünleri Formülasyonlarında Kullanılması

Year 1995, Volume: 20 Issue: 1, - , 01.02.1995

Abstract

Süt bileşenleri ve bazı süt mamülleri, et ürünleri ve unlu mamüllerin besin değerini artırmak ve arzu edilen teknolojik özellikler kazandırmak gayesiyle oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Süt proteinleri özellikle emülsiyon tipi et ürünlerinde emülsiyon kapasitesini ve emülsiyon stabilitesini artırmaktadır. Unlu mamüllere katılan süt proteinleri, ürünün esansiyel amino asit eksikliğini gidermekte ve gıda değerini artırmaktadır. Süt yağı ve süt şekeri (laktoz) ise, unlu mamüllerde istenilen yapı, renk ve aromanın oluşmasında fonksiyonel özelliğe sahiptir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

H. Yusuf Gökalp This is me

Ömer Zorba This is me

Abdullah Çağlar This is me

Salih Özdemir This is me

Publication Date February 1, 1995
Published in Issue Year 1995 Volume: 20 Issue: 1

Cite

APA Gökalp, H. Y. ., Zorba, Ö. ., Çağlar, A. ., Özdemir, S. . (1995). Süt Bileşenleri ve Süt Mamüllerinin Et ve Fırın Ürünleri Formülasyonlarında Kullanılması. Gıda, 20(1).
AMA Gökalp HY, Zorba Ö, Çağlar A, Özdemir S. Süt Bileşenleri ve Süt Mamüllerinin Et ve Fırın Ürünleri Formülasyonlarında Kullanılması. The Journal of Food. February 1995;20(1).
Chicago Gökalp, H. Yusuf, Ömer Zorba, Abdullah Çağlar, and Salih Özdemir. “Süt Bileşenleri Ve Süt Mamüllerinin Et Ve Fırın Ürünleri Formülasyonlarında Kullanılması”. Gıda 20, no. 1 (February 1995).
EndNote Gökalp HY, Zorba Ö, Çağlar A, Özdemir S (February 1, 1995) Süt Bileşenleri ve Süt Mamüllerinin Et ve Fırın Ürünleri Formülasyonlarında Kullanılması. Gıda 20 1
IEEE H. Y. . Gökalp, Ö. . Zorba, A. . Çağlar, and S. . Özdemir, “Süt Bileşenleri ve Süt Mamüllerinin Et ve Fırın Ürünleri Formülasyonlarında Kullanılması”, The Journal of Food, vol. 20, no. 1, 1995.
ISNAD Gökalp, H. Yusuf et al. “Süt Bileşenleri Ve Süt Mamüllerinin Et Ve Fırın Ürünleri Formülasyonlarında Kullanılması”. Gıda 20/1 (February 1995).
JAMA Gökalp HY, Zorba Ö, Çağlar A, Özdemir S. Süt Bileşenleri ve Süt Mamüllerinin Et ve Fırın Ürünleri Formülasyonlarında Kullanılması. The Journal of Food. 1995;20.
MLA Gökalp, H. Yusuf et al. “Süt Bileşenleri Ve Süt Mamüllerinin Et Ve Fırın Ürünleri Formülasyonlarında Kullanılması”. Gıda, vol. 20, no. 1, 1995.
Vancouver Gökalp HY, Zorba Ö, Çağlar A, Özdemir S. Süt Bileşenleri ve Süt Mamüllerinin Et ve Fırın Ürünleri Formülasyonlarında Kullanılması. The Journal of Food. 1995;20(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/