In different coconut-liquors (Malibu) 30 varieties of components were investigated by the gaschromatographic method. Among these, benzyl alcohol, benzaldehyde, benzodioxole-5-carboxaldehyde (piperonal), vanillin, 4-hydroxynonanoic acid lactone. 5-hydroxydecanoic acid lactone etc. Were determined by using the gaschromatographic and masspectrometric methods. In respect of aromatic components in Malibu samples, only quantitative differences were found in the separate investigation.
Çeşitli hindistancevizi likörlerinde (Malibu) gazkromatografik olarak 30 farklı komponent tayin edilmiştir. Bunlardan benzil alkol, benzaldehit, benzodioksol-5-karboksaldehit (piperonal), vanillin, 4-hidroksinonanoik asit lakton, 5-hidroksidekanoik asit lakton vb. gazkromatografik ve masspektrometrik olarak saptanmıştır. Tek tek araştırılan “Malibu” örnekleri arasında aroma komponentleri yönünden yalnız nicel farklılıklar olduğu belirlenmiştir.
Yavaş, İ. ., & Rapp, A. . (1995). Hindistancevizi Likörlerinde (Malibu) Gazkromatografik ve Masspektrometrik Araştırmalar (İngilizce). Gıda, 20(3).
AMA
Yavaş İ, Rapp A. Hindistancevizi Likörlerinde (Malibu) Gazkromatografik ve Masspektrometrik Araştırmalar (İngilizce). The Journal of Food. June 1995;20(3).
Chicago
Yavaş, İsmail, and Adolf Rapp. “Hindistancevizi Likörlerinde (Malibu) Gazkromatografik Ve Masspektrometrik Araştırmalar (İngilizce)”. Gıda 20, no. 3 (June 1995).
EndNote
Yavaş İ, Rapp A (June 1, 1995) Hindistancevizi Likörlerinde (Malibu) Gazkromatografik ve Masspektrometrik Araştırmalar (İngilizce). Gıda 20 3
IEEE
İ. . Yavaş and A. . Rapp, “Hindistancevizi Likörlerinde (Malibu) Gazkromatografik ve Masspektrometrik Araştırmalar (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 20, no. 3, 1995.
ISNAD
Yavaş, İsmail - Rapp, Adolf. “Hindistancevizi Likörlerinde (Malibu) Gazkromatografik Ve Masspektrometrik Araştırmalar (İngilizce)”. Gıda 20/3 (June 1995).
JAMA
Yavaş İ, Rapp A. Hindistancevizi Likörlerinde (Malibu) Gazkromatografik ve Masspektrometrik Araştırmalar (İngilizce). The Journal of Food. 1995;20.
MLA
Yavaş, İsmail and Adolf Rapp. “Hindistancevizi Likörlerinde (Malibu) Gazkromatografik Ve Masspektrometrik Araştırmalar (İngilizce)”. Gıda, vol. 20, no. 3, 1995.
Vancouver
Yavaş İ, Rapp A. Hindistancevizi Likörlerinde (Malibu) Gazkromatografik ve Masspektrometrik Araştırmalar (İngilizce). The Journal of Food. 1995;20(3).