BibTex RIS Cite

Microorganisms Occurrence in Fermentation of Cucumber Pickle (Turkish with English Abstract)

Year 1995, Volume: 20 Issue: 3, - , 01.06.1995

Abstract

Pickling cucumbers are used in various methods for commercial processing including brine fermentation. Cucumbers in the presence of appropriate concentrations of salt (NaC) and under suitable environmental conditions, will undergo fermentation by lactic acid bacteria. Although the number of lactic acid bacteria is usually quite low compared to the total number of microorganisms, the lactic acid bacteria eventually predominate due to the production of acids and other products which restrict growth and survival of other groups of microorganisms. In this paper microflora of occurrence during the lactic acid fermentation and interaction of microorganisms have been explained.  

Hıyar Turşusu Fermentasyonunda Görülen Mikroorganizmalar

Year 1995, Volume: 20 Issue: 3, - , 01.06.1995

Abstract

Turşuluk hıyarlar, ticari üretimde, aralarında salamura fermentasyonunun da bulunduğu  çeşitli yöntemlerle işlenirler. Laktik asit bakterileri yeterli tuz ve uygun çevre koşullarında hıyarları fermentasyona uğratırlar. Başlangıçta diğer mikroorganizmalara oranla ortamda daha düşük sayıda bulunan laktik asit bakterileri ürettikleri asitler ve diğer yan ürünler sayesinde zamanla baskın hale geçerlerken diğer mikroorganizmaların gelişmelerini engellerler ve ortamda başlıca mikroorganizma grubu olarak kalırlar. Bu yayında, laktik asit fermentasyonu sırasında ortaya çıkan mikroorganizmalar ve aralarındaki ilişkiler açıklanmaya çalışılmıştır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Erhan İç This is me

Filiz Özçelik This is me

Publication Date June 1, 1995
Published in Issue Year 1995 Volume: 20 Issue: 3

Cite

APA İç, E. ., & Özçelik, F. . (1995). Hıyar Turşusu Fermentasyonunda Görülen Mikroorganizmalar. Gıda, 20(3).
AMA İç E, Özçelik F. Hıyar Turşusu Fermentasyonunda Görülen Mikroorganizmalar. The Journal of Food. June 1995;20(3).
Chicago İç, Erhan, and Filiz Özçelik. “Hıyar Turşusu Fermentasyonunda Görülen Mikroorganizmalar”. Gıda 20, no. 3 (June 1995).
EndNote İç E, Özçelik F (June 1, 1995) Hıyar Turşusu Fermentasyonunda Görülen Mikroorganizmalar. Gıda 20 3
IEEE E. . İç and F. . Özçelik, “Hıyar Turşusu Fermentasyonunda Görülen Mikroorganizmalar”, The Journal of Food, vol. 20, no. 3, 1995.
ISNAD İç, Erhan - Özçelik, Filiz. “Hıyar Turşusu Fermentasyonunda Görülen Mikroorganizmalar”. Gıda 20/3 (June 1995).
JAMA İç E, Özçelik F. Hıyar Turşusu Fermentasyonunda Görülen Mikroorganizmalar. The Journal of Food. 1995;20.
MLA İç, Erhan and Filiz Özçelik. “Hıyar Turşusu Fermentasyonunda Görülen Mikroorganizmalar”. Gıda, vol. 20, no. 3, 1995.
Vancouver İç E, Özçelik F. Hıyar Turşusu Fermentasyonunda Görülen Mikroorganizmalar. The Journal of Food. 1995;20(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/