BibTex RIS Cite

Modification Biotechnology of Fats by Lipase Enzymes (Turkish with English Abstract)

Year 1995, Volume: 20 Issue: 5, - , 01.10.1995

Abstract

In last decades, enzymatic modification of oils and fats have become more important due to the increased demand for more specific products. Special and preferred products that can not be obtained by traditional chemical methods can be manufactured by applying modification technologies with lipase enzymes. With this new technology it will be possible to produce tailored functional fats from inexpensive sources in the near future. In this article, sources, functional properties and reactions of lipase enzymes used in modification of fats and oils are presented.  

Lipaz Enzimleri ile Yağların Modifikasyon Biyoteknolojisi

Year 1995, Volume: 20 Issue: 5, - , 01.10.1995

Abstract

Son yıllarda lipazlar ile katı ve sıvı yağların enzimatik modifikasyonu giderek önem kazanmaktadır. Lipazlar ile yağların modifikasyon teknolojisi geleneksel kimyasal yöntemlerle elde edilebilmesi mümkün olmayan, seçilmiş ve özel ürünlerin üretilebilmesine olanak sağlamaktadır. Bu yeni teknoloji ile gelecekte ucuz ve kolay elde edilebilen yağları istenilen özellikte fonksiyonel yağlara dönüştürmek mümkün olacaktır. Bu makalede, enzimatik olarak modifiye yağların elde edilmesinde kullanılan lipaz enzimlerinin, kaynakları ve karakteristikleri ile reaksiyonlarına örnekler verilmiştir.    

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Rami Al-taweel This is me

Sibel Sungur This is me

Publication Date October 1, 1995
Published in Issue Year 1995 Volume: 20 Issue: 5

Cite

APA Al-taweel, R. ., & Sungur, S. . (1995). Lipaz Enzimleri ile Yağların Modifikasyon Biyoteknolojisi. Gıda, 20(5).
AMA Al-taweel R, Sungur S. Lipaz Enzimleri ile Yağların Modifikasyon Biyoteknolojisi. The Journal of Food. October 1995;20(5).
Chicago Al-taweel, Rami, and Sibel Sungur. “Lipaz Enzimleri Ile Yağların Modifikasyon Biyoteknolojisi”. Gıda 20, no. 5 (October 1995).
EndNote Al-taweel R, Sungur S (October 1, 1995) Lipaz Enzimleri ile Yağların Modifikasyon Biyoteknolojisi. Gıda 20 5
IEEE R. . Al-taweel and S. . Sungur, “Lipaz Enzimleri ile Yağların Modifikasyon Biyoteknolojisi”, The Journal of Food, vol. 20, no. 5, 1995.
ISNAD Al-taweel, Rami - Sungur, Sibel. “Lipaz Enzimleri Ile Yağların Modifikasyon Biyoteknolojisi”. Gıda 20/5 (October 1995).
JAMA Al-taweel R, Sungur S. Lipaz Enzimleri ile Yağların Modifikasyon Biyoteknolojisi. The Journal of Food. 1995;20.
MLA Al-taweel, Rami and Sibel Sungur. “Lipaz Enzimleri Ile Yağların Modifikasyon Biyoteknolojisi”. Gıda, vol. 20, no. 5, 1995.
Vancouver Al-taweel R, Sungur S. Lipaz Enzimleri ile Yağların Modifikasyon Biyoteknolojisi. The Journal of Food. 1995;20(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/