BibTex RIS Cite

The Implementation of HACCP in Aseptic Apple Juice Production (Turkish with English Abstract)

Year 2005, Volume: 30 Issue: 6, - , 01.12.2005

Abstract

In recent years, it was observed that the production of aseptic fruit juices has been increased. Between other fruits, apple takes the fist place in fruit and fruit juice production in our country. Also the share of exported apple juice concentrate was approximately 69%. Processing of apple juice under HACCP that is a valuable tool in assuring the highest quality and safety to customers provides constructive contributions to both industry and international trade. This study explains the implementation of HACCP in aseptic apple juice that was produced from concentrate.

Aseptik Elma Suyu Üretiminde HACCP Uygulamaları

Year 2005, Volume: 30 Issue: 6, - , 01.12.2005

Abstract

Son yıllarda aseptik ambalajlı meyve suyu üretiminde önemli bir artış gözlenmektedir. Ülkemizde en fazla üretilen ve meyve suyuna işlenen meyveler arasında elma ilk sırayı almaktadır. Benzer şekilde elma suyu konsantresinin ihracattaki payı yaklaşık %69 düzeyindedir. Elma suyunun, tüketicilere en yüksek kalite ve güvenilirlikte ulaştırılmasında vazgeçilmez bir araç olan HACCP sistemi uygulanarak üretilmesinin, meyve suyu sektörüne ve ürünün uluslar arası ticaretine yapıcı katkıları olacaktır. Bu çalışmada konsantreden işlenen aseptik elma suyu üretiminde önleyici kalite yaklaşımı olan HACCP uygulamaları açıklanmaktadır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Canan Ece Tamer This is me

Bige Karaman This is me

Neslihan Aydoğan This is me

Publication Date December 1, 2005
Published in Issue Year 2005 Volume: 30 Issue: 6

Cite

APA Tamer, C. E. ., Karaman, B. ., & Aydoğan, N. . (2005). Aseptik Elma Suyu Üretiminde HACCP Uygulamaları. Gıda, 30(6).
AMA Tamer CE, Karaman B, Aydoğan N. Aseptik Elma Suyu Üretiminde HACCP Uygulamaları. The Journal of Food. December 2005;30(6).
Chicago Tamer, Canan Ece, Bige Karaman, and Neslihan Aydoğan. “Aseptik Elma Suyu Üretiminde HACCP Uygulamaları”. Gıda 30, no. 6 (December 2005).
EndNote Tamer CE, Karaman B, Aydoğan N (December 1, 2005) Aseptik Elma Suyu Üretiminde HACCP Uygulamaları. Gıda 30 6
IEEE C. E. . Tamer, B. . Karaman, and N. . Aydoğan, “Aseptik Elma Suyu Üretiminde HACCP Uygulamaları”, The Journal of Food, vol. 30, no. 6, 2005.
ISNAD Tamer, Canan Ece et al. “Aseptik Elma Suyu Üretiminde HACCP Uygulamaları”. Gıda 30/6 (December 2005).
JAMA Tamer CE, Karaman B, Aydoğan N. Aseptik Elma Suyu Üretiminde HACCP Uygulamaları. The Journal of Food. 2005;30.
MLA Tamer, Canan Ece et al. “Aseptik Elma Suyu Üretiminde HACCP Uygulamaları”. Gıda, vol. 30, no. 6, 2005.
Vancouver Tamer CE, Karaman B, Aydoğan N. Aseptik Elma Suyu Üretiminde HACCP Uygulamaları. The Journal of Food. 2005;30(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/