Erratum
BibTex RIS Cite

Erratum: EKO TURİZM POTANSİYELİ ve UYGULAMALARI : Çanakkale –Biga Örneği

Year 2023, Volume: 18 Issue: 1, 64 - 77, 09.08.2023
The original article was published on January 11, 2023. https://dergipark.org.tr/en/pub/girkal/issue/75165/1215296

Erratum Note

Bu çalışmada yazar sıralaması sehven hatalı yayınlanmıştır. İlgili düzeltme yapıldıktan sonra makale sıralaması Murat AKYILDIZ, Emine Çetin olarak güncellenmiştir.

Abstract

Son yıllarda gerek çevre kirliliğinin önlenmesi gerekse doğaya olan talebin artması eko-turizm kavramını ön plana çıkarmıştır. Bu çalışmanın amacı Çanakkale’nin en büyük ilçelerinden biri olan Biga’nın eko-turizm potansiyelini belirlemektir. Bu amaçla yapılan odak grup çalışmasında Biga'nın çekici yönlerinin neler olduğu ve eko-turizm açısından hangi özelliklerin ön plana çıkarılması gerektiği belirlenmiştir. Araştırma sonuçları, Biga'nın zengin kültürel değerlere ve çok sayıda eko turizm aktivitelerini mümkün kılan doğal güzelliklere sahip olduğunu göstermiştir. Bununla birlikte Biga’nın destinasyon merkezine dönüştürülmesi, bazı düzenlemeler ve yatırımları gerektirmektedir. Ayrıca henüz yeteri kadar çekiciliğe sahip olmayan Biga’nın kültür rotalarının Çanakkale’nin bilinen noktalarıyla birleştirilmesi ve bisiklet yollarına uluslararası nitelik kazandırılması gerektiği sonucuna varılmıştır.

Thanks

Bu çalışmanın her aşamasında desteklerini esirgemeyen Başta Kent konseyinin Başkanı Metin Tatlı ve Kent Konseyi sekreteri Erdoğan Başer ve tüm üyelerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu çalışmada özellikle doğa yürüyüş yolları ve bisiklet rotalarında verdiği destek nedeniyle bisiklet sporcusu ve aynı zamanda akademisyen olan sayın Dr. Mustafa Dündar’a teşekkürlerimizi sunarız.

References

  • Acuner, Ş. A. (2006). Turizmde Sürüdürülebilirlik Anlayışı İçinde Alternatif Turizmin Yeri. Verimlilik Dergisi(4). Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/verimlilik/issue/30680/331424 adresinden alındı
  • Aiking, H., & De Boer, J. (2004). Food Sustainability Diverging Interpretations. British Food Journal, 106(5), 359-365.
  • Akoğlu, Z. (2018). Sürdürülebilir bir Turizm Türü “EKOTURİZM” Dünyadan ve Türkiye’den örnekler. İstanbul, Türkiye: İTÜ,Konut Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü.
  • Akpınar, E., & Bulut, Y. (2010). Ülkemizde Alternatif bir Turizm Dalı olan Eko Turizm çeşitlerinin Bölgelere Göre Dağılımı veUygulama Alanları. III. Ulusal Karadeniz Ormancılık Kongresi. 4, s. 1575-1594. Artvin: Çoruh Üniversitesi.
  • TDK (1932). Sozluk.gov.tr. 10 16, 2022 tarihinde TürK Dil Kurumu: https://www.tdk.gov.tr/ adresinden alındı
  • Buhalis, D. (2020). Marketing the competitive destination of the future - Growth strategies for accommodation establishments in alpine. Tourism Management, 21(1), 97-116.
  • Cooper, C., Fletcher, J., Fyall, A., & Gilbert, E. (1998). Toursim: Principles and Practices. England: Addison Wesley Longman.
  • Crompton, J. L. (1979). Motivations for pleasure vacation. Annals of Tourism Research, 6(4), 408-424.
  • Çeken, H., Uçar, M., & Dalgın , T. (2012). Kırsal Turizmin Gelişmesinde Yerel Halkın Algıları: Fethiye Yöresi Örneği. Turizm ve Araştırma Dergisi, 1(1), 4-28.
  • ÇTO . (2013). Çanakale Turizde yeni markasını ortaya çıkarıyor. Çanakkale. 09 20, 2022 tarihinde https://www.gmka.gov.tr/dokumanlar/yayinlar/Canakkale-Turizmde-Yeni-Degerlerini-Markasini-Ortaya-Cikariyor.pdf adresinden alındı
  • Davras, Ö., & Uslu, A. (2019). Destinasyon Seçimini Belirleyen Faktörlerin Destinasyon Memnuniyeti Üzerindeki Etkisi:Fethiyedeki İngiliz Turistler Üxerinde Bir Araştırma. Manas Sosyal Araştırmalar Dergisi, 8(1), 679-696.
  • Demir, C., & Çevirgen, A. (2014). Eko turizm Yönetimi. Ankara: Nobel basın yayın.
  • Demirtaş, N. (2011). Kırsal Turizmin üç boyutu ve Uygulamalardan Örnekler. Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu (s.129-145). Konya: S.Ü. turizm Yüksekokulu. 10 16, 2022 tarihinde alındı
  • Donohoe, H. M., & Needham, R. D. (2008). Ecotourism: The Evolving Contemporary Definition. Journal of Ecoturism, 192-210.
  • Erdoğan, N. (2014). Eko-turizm, çevre ve Sürüdürülebilirlik. H. Reyhan, A. Mutlu, H. Doğan, & A. Reyhan . içinde SiyasalBilgiler Kitabevi.
  • Gedik, Y. (2021). Turizm Sektöründe Destinasyon Pazarlaması:Eğilimler, Destinasyon Pazarlama Stratejileri Ve Destinasyon Pazarlamasında Karşılaşılan Zorluklar. Journal Of Tourısm Intellıgence And Smartness, 4(2), 117-139.
  • Gonzales, M. G., Martinez, L. M., Maqueo, O. P., Lagler, M. C., & Howard, A. (2018). Towards a Sustainable sea, sun and sand Tourism: Rhe Value an Ocean View and Proxsimity to the coast. Sustainability, MDIP, 10(1012), 1-15.
  • Kaypak, Ş. (2012). Ekolojik Turzm ve Kırsal Kalkınma. KMU Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar, 14(22), 11-29.
  • KTB. (2007). Turizm stratejisi 2023. 2022 tarihinde TC Turizm ve Kültür Bakanlığı: https://www.ktb.gov.tr/TR-96696/turkiye-turizm-stratejisi.html adresinden alındı
  • Kuter, N., & Unal, E. (2009). Sürdürülebilirlik Kapsamında Eko-turizmin Çevresel Ekonomik ve Sosyo-kültürel Etkileri (Cilt 9).
  • Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi.
  • Owen, O. S., Chiras, D. D., & Reganold, J. P. (1998). Natural Resourse Concervation: Management for Sustainable Future. NewJersey: Prentece Hall.
  • Sağlam, S. (2021, 10 9). Çanakkale eko-turizm tehdidi altında. Gazete Duvar: https://www.gazeteduvar.com.tr/canakkale-eko-turizm-tehdidi-altinda-haber-1537862 adresinden alındı
  • Soykan, F. (2003). Kırsal Turizm ve Türkiye Turizmi için Önemi. Ege Coğrafya Drgisi, 1-11.
  • Statista. (2022, Mayıs). 9 27, 2022 tarihinde https://www.statista.com/statistics/233223/travel-and-tourism--total-economic-contribution-worldwide/ adresinden alındı
  • UNWTO. (2001). UNWTO Libraray. doi:978-92-844-0437-7
  • US EPA. (...). Report on the Environment. 10 8, 2022 tarihinde US enviromental Protectiob Agency: https://www.epa.gov/report-environment/sustainability-and-roe adresinden alındı
  • Ülkelerin Turizm Gelirleri. (2017). 9 25, 2022 tarihinde Atlasbig.com: https://www.atlasbig.com/tr/ulkelerin-turizm-gelirleri adresinden alındı
  • Ünal, Ç. (2016). Turizm Coğrafyasında yeni kavramlar, yavaş şehir ve yavaş Turizm. Eastern Geographical Review, 13-36.
  • Wallace, G., & Pierce, S. M. (1996). An Evaluation of Ecotourism in Amazonsnas, Brazil. Annals of Toursim Research, 23(4),843-873.
  • Weaver, D. B. (1993). Ecotourism in the Small Island Caribbean. Geo Journal, 31(4), 457-465.
  • Weaver, D. B. (1999). magnitute of ecotourism in Costa Rica and Kenya. Annals of Tourism Research, 792-816.
  • Wood, M. E. (2002). Ecotourism: Principles, Practises&Policies for Sustainability. 10 16, 2022 tarihinde About UN Environment Programme: https://www.unep.org/about-un-environment adresinden alındı

Erratum:

Year 2023, Volume: 18 Issue: 1, 64 - 77, 09.08.2023
The original article was published on January 11, 2023. https://dergipark.org.tr/en/pub/girkal/issue/75165/1215296

Erratum Note

Abstract

References

  • Acuner, Ş. A. (2006). Turizmde Sürüdürülebilirlik Anlayışı İçinde Alternatif Turizmin Yeri. Verimlilik Dergisi(4). Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/verimlilik/issue/30680/331424 adresinden alındı
  • Aiking, H., & De Boer, J. (2004). Food Sustainability Diverging Interpretations. British Food Journal, 106(5), 359-365.
  • Akoğlu, Z. (2018). Sürdürülebilir bir Turizm Türü “EKOTURİZM” Dünyadan ve Türkiye’den örnekler. İstanbul, Türkiye: İTÜ,Konut Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü.
  • Akpınar, E., & Bulut, Y. (2010). Ülkemizde Alternatif bir Turizm Dalı olan Eko Turizm çeşitlerinin Bölgelere Göre Dağılımı veUygulama Alanları. III. Ulusal Karadeniz Ormancılık Kongresi. 4, s. 1575-1594. Artvin: Çoruh Üniversitesi.
  • TDK (1932). Sozluk.gov.tr. 10 16, 2022 tarihinde TürK Dil Kurumu: https://www.tdk.gov.tr/ adresinden alındı
  • Buhalis, D. (2020). Marketing the competitive destination of the future - Growth strategies for accommodation establishments in alpine. Tourism Management, 21(1), 97-116.
  • Cooper, C., Fletcher, J., Fyall, A., & Gilbert, E. (1998). Toursim: Principles and Practices. England: Addison Wesley Longman.
  • Crompton, J. L. (1979). Motivations for pleasure vacation. Annals of Tourism Research, 6(4), 408-424.
  • Çeken, H., Uçar, M., & Dalgın , T. (2012). Kırsal Turizmin Gelişmesinde Yerel Halkın Algıları: Fethiye Yöresi Örneği. Turizm ve Araştırma Dergisi, 1(1), 4-28.
  • ÇTO . (2013). Çanakale Turizde yeni markasını ortaya çıkarıyor. Çanakkale. 09 20, 2022 tarihinde https://www.gmka.gov.tr/dokumanlar/yayinlar/Canakkale-Turizmde-Yeni-Degerlerini-Markasini-Ortaya-Cikariyor.pdf adresinden alındı
  • Davras, Ö., & Uslu, A. (2019). Destinasyon Seçimini Belirleyen Faktörlerin Destinasyon Memnuniyeti Üzerindeki Etkisi:Fethiyedeki İngiliz Turistler Üxerinde Bir Araştırma. Manas Sosyal Araştırmalar Dergisi, 8(1), 679-696.
  • Demir, C., & Çevirgen, A. (2014). Eko turizm Yönetimi. Ankara: Nobel basın yayın.
  • Demirtaş, N. (2011). Kırsal Turizmin üç boyutu ve Uygulamalardan Örnekler. Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu (s.129-145). Konya: S.Ü. turizm Yüksekokulu. 10 16, 2022 tarihinde alındı
  • Donohoe, H. M., & Needham, R. D. (2008). Ecotourism: The Evolving Contemporary Definition. Journal of Ecoturism, 192-210.
  • Erdoğan, N. (2014). Eko-turizm, çevre ve Sürüdürülebilirlik. H. Reyhan, A. Mutlu, H. Doğan, & A. Reyhan . içinde SiyasalBilgiler Kitabevi.
  • Gedik, Y. (2021). Turizm Sektöründe Destinasyon Pazarlaması:Eğilimler, Destinasyon Pazarlama Stratejileri Ve Destinasyon Pazarlamasında Karşılaşılan Zorluklar. Journal Of Tourısm Intellıgence And Smartness, 4(2), 117-139.
  • Gonzales, M. G., Martinez, L. M., Maqueo, O. P., Lagler, M. C., & Howard, A. (2018). Towards a Sustainable sea, sun and sand Tourism: Rhe Value an Ocean View and Proxsimity to the coast. Sustainability, MDIP, 10(1012), 1-15.
  • Kaypak, Ş. (2012). Ekolojik Turzm ve Kırsal Kalkınma. KMU Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar, 14(22), 11-29.
  • KTB. (2007). Turizm stratejisi 2023. 2022 tarihinde TC Turizm ve Kültür Bakanlığı: https://www.ktb.gov.tr/TR-96696/turkiye-turizm-stratejisi.html adresinden alındı
  • Kuter, N., & Unal, E. (2009). Sürdürülebilirlik Kapsamında Eko-turizmin Çevresel Ekonomik ve Sosyo-kültürel Etkileri (Cilt 9).
  • Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi.
  • Owen, O. S., Chiras, D. D., & Reganold, J. P. (1998). Natural Resourse Concervation: Management for Sustainable Future. NewJersey: Prentece Hall.
  • Sağlam, S. (2021, 10 9). Çanakkale eko-turizm tehdidi altında. Gazete Duvar: https://www.gazeteduvar.com.tr/canakkale-eko-turizm-tehdidi-altinda-haber-1537862 adresinden alındı
  • Soykan, F. (2003). Kırsal Turizm ve Türkiye Turizmi için Önemi. Ege Coğrafya Drgisi, 1-11.
  • Statista. (2022, Mayıs). 9 27, 2022 tarihinde https://www.statista.com/statistics/233223/travel-and-tourism--total-economic-contribution-worldwide/ adresinden alındı
  • UNWTO. (2001). UNWTO Libraray. doi:978-92-844-0437-7
  • US EPA. (...). Report on the Environment. 10 8, 2022 tarihinde US enviromental Protectiob Agency: https://www.epa.gov/report-environment/sustainability-and-roe adresinden alındı
  • Ülkelerin Turizm Gelirleri. (2017). 9 25, 2022 tarihinde Atlasbig.com: https://www.atlasbig.com/tr/ulkelerin-turizm-gelirleri adresinden alındı
  • Ünal, Ç. (2016). Turizm Coğrafyasında yeni kavramlar, yavaş şehir ve yavaş Turizm. Eastern Geographical Review, 13-36.
  • Wallace, G., & Pierce, S. M. (1996). An Evaluation of Ecotourism in Amazonsnas, Brazil. Annals of Toursim Research, 23(4),843-873.
  • Weaver, D. B. (1993). Ecotourism in the Small Island Caribbean. Geo Journal, 31(4), 457-465.
  • Weaver, D. B. (1999). magnitute of ecotourism in Costa Rica and Kenya. Annals of Tourism Research, 792-816.
  • Wood, M. E. (2002). Ecotourism: Principles, Practises&Policies for Sustainability. 10 16, 2022 tarihinde About UN Environment Programme: https://www.unep.org/about-un-environment adresinden alındı
There are 33 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Murat Akyıldız 0000-0002-3961-8540

Emine Çetin 0000-0002-6683-1507

Early Pub Date August 9, 2023
Publication Date August 9, 2023
Published in Issue Year 2023 Volume: 18 Issue: 1

Cite

APA Akyıldız, M., & Çetin, E. (2023). EKO TURİZM POTANSİYELİ ve UYGULAMALARI : Çanakkale –Biga Örneği. Girişimcilik Ve Kalkınma Dergisi, 18(1), 64-77.