BibTex RIS Cite

Utilization Possibilities Of Soil Survey And Soil Maps In The Soil And Water Conservation Planning Studies

Year 1994, Volume: 1994 Issue: 1, - , 01.06.1994

Abstract

In this Study Utilization Possibilities of Soil survey and Soil maps in the soil and water canservation planing were investigated. At the same time the data about cre¬dibility, permeability etc. from soil surveys were considered in the soil and water conserva¬tion studies. In addition required conservation plans which must be considered were explai¬ned according to the results of interpretion of soil maps. Necessity of soil survey and Tmaps were discussed for increasing the performance of soil and water conservation studies.

Toprak Ve Su Muhafazası Çalışmalarını Planlamada Toprak Etüt Ve Haritalarından Yararlanma İmkanları

Year 1994, Volume: 1994 Issue: 1, - , 01.06.1994

Abstract

Bu çalışmada Toprak - Su Muhafazası çalışmalarını planlamada toprak etüt ve harita-larından yararlanma imkanları araştırılmış ve toprak etütleri ile elde olunan aşınma, geçir¬genlik vb. verilerin muhafaza çalışmalarına uygulanabilirliği belirlenmiştir. Ayrıca toprak etütleri ile oluşturulan Toprak Haritalarının yorumlanması sonucu muhafaza planlamaların¬da alınacak önlemler ortaya çıkarılmıştır. Yapılacak Toprak ve Su Muhafaza çalışmalarının başarısını arttırmak için Toprak etüt ve Haritalarının kullanılmasının gerekliliği belirlen¬miştir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Articles
Authors

Alper Durak This is me

İrfan Oğuz This is me

Publication Date June 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 1994 Issue: 1

Cite

APA Durak, A., & Oğuz, İ. (1994). Toprak Ve Su Muhafazası Çalışmalarını Planlamada Toprak Etüt Ve Haritalarından Yararlanma İmkanları. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University (JAFAG), 1994(1).