BELIEF IN DESTINY IN THE QURAN

Volume: 3 Number: 2 December 1, 2015
  • Hüseyin Çelik
TR EN

KUR’AN’DA KADER İNANCI

Abstract

Bu makalenin konusu Kur’an’da kader konusudur. Kader inancı, siyasi ve dini temelleri olan bir konudur. Kader dini bir kavram olmasına rağmen en fazla siyasete alet edilmiş bir konudur. Kaderle ilgili yapılan birçok tartışma da siyasi zeminde başlamasına rağmen dini alanda devam etmiştir. Kur’an, insanın başına gelen iyi ve kötü her şeyin Allah tarafından ezelden bilinip yazıldığından bahsettiği gibi, insanın fillerinde mutlak manada hür olmadığından da bahsetmektedir. Mutlak iradenin yanında insan iradesine de yer vermektedir. Kader inancı ile Levh-i Mahfûz arasında da sıkı bir ilişki vardır. Levh-i Mahfûz’un varlığını kabul etmek kader inancının varlığını kabul etmeyi gerektirir.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Hüseyin Çelik This is me

Publication Date

December 1, 2015

Submission Date

December 1, 2015

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2015 Volume: 3 Number: 2

APA
Çelik, H. (2015). KUR’AN’DA KADER İNANCI. Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 3(2), 11-46. https://izlik.org/JA86XP85EP
AMA
1.Çelik H. KUR’AN’DA KADER İNANCI. Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi. 2015;3(2):11-46. https://izlik.org/JA86XP85EP
Chicago
Çelik, Hüseyin. 2015. “KUR’AN’DA KADER İNANCI”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 3 (2): 11-46. https://izlik.org/JA86XP85EP.
EndNote
Çelik H (December 1, 2015) KUR’AN’DA KADER İNANCI. Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 3 2 11–46.
IEEE
[1]H. Çelik, “KUR’AN’DA KADER İNANCI”, Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, vol. 3, no. 2, pp. 11–46, Dec. 2015, [Online]. Available: https://izlik.org/JA86XP85EP
ISNAD
Çelik, Hüseyin. “KUR’AN’DA KADER İNANCI”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 3/2 (December 1, 2015): 11-46. https://izlik.org/JA86XP85EP.
JAMA
1.Çelik H. KUR’AN’DA KADER İNANCI. Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi. 2015;3:11–46.
MLA
Çelik, Hüseyin. “KUR’AN’DA KADER İNANCI”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, vol. 3, no. 2, Dec. 2015, pp. 11-46, https://izlik.org/JA86XP85EP.
Vancouver
1.Hüseyin Çelik. KUR’AN’DA KADER İNANCI. Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi [Internet]. 2015 Dec. 1;3(2):11-46. Available from: https://izlik.org/JA86XP85EP

The target audience of the journal is academics working in the field of theology and other scientists interested in these subjects. Our journal publishes studies produced in the disciplines of the Fundamental Field of Theology.