Farklı hacim oranlarında ısırgan lifi ve sabit oranda fındıkkabuğu
ununun takviyesi ile üretilen polimer kiriş numunelere, ısıl kür işleminden sonra,
a/W= 0,2, 0,3 oranlarına sahip başlangıç
çentikleri açıldı. Isırgan lifinin kompozit içerisindeki hacım oranları yüzde
olarak 2,5, 5, 7,5 ve 10 dur. Fındıkkabuğu ununun tane büyüklüğü 0-50µ ve
kompozit içerisindeki hacim oranıda tüm numunelerde yüzde 15’dir. Tek kenardan
çentik açılmış kompozit numunelerin mode I kırılma davranışları kompakt çekme
ve mekanik davranışlar üç nokta eğme testi, darbe testi uygulanarak ortaya
konuldu. Çatlak açılma miktarı yüksek hızlı kamera kaydedicisi ile tesbit
edildi. Eğilme testi ile eğilme modülü ve eğilme gerilmeleri belirlendi. Darbe
testinden elde edilen kırık yüzeylerin sem görüntüleri ile morfolojik yapı
ortaya konuldu. İlave edilen fındıkkabuğu ununun eğilme gerilmesi, kırılma
dayanımı ve darbe direncini azaltırken, eğilme modülünü artırdığı
gözlemlenmiştir.
Polymer beam specimens produced with
reinforcement of nettle fiber and fixed nut hazelnut flour at different volume
ratios were opened initial notches with a / W = 0.2, 0.3 ratios after thermal
curing. The volume percentage of nettle fiber in the composite is 2.5, 5, 7.5
and 10 percent. The grain size of hazelnut shell flour is 0-50μ and the volume
ratio in the composite is 15% in all samples. Mode I fracture behaviors of
compacted specimens from single sides,
compact tensile and mechanical behavior were determined by three point
bending test and impact test. The amount of crack opening was determined by the
high-speed camera recorder. The bending test determined bending modulus and
bending stresses. The morphological structure of the fractured surfaces obtained
from the impulse test was revealed by sem views. It has been observed that the
added hazelnut flour enhances the flexural modulus while reducing bending
stress, fracture strength and impact resistance
Primary Language | English |
---|---|
Subjects | Engineering |
Journal Section | Original Articles |
Authors | |
Publication Date | December 22, 2017 |
Submission Date | September 11, 2017 |
Published in Issue | Year 2017 Volume: 5 Issue: 4 |