Kulinoloji, mutfak sanatları ile gıda teknolojisi ve biliminin harmanlanmasıyla Research Chefs
Association tarafından 1996 yılında hazırlanan bir programdır. Amerika Birleşik Devletlerinde ortaya çıkmış bu
programın henüz çok yeni olmasına karşın öğrenciler ve gıda endüstrisi tarafından oldukça rağbet gördüğü ve bazı
üniversitelerde eğitiminin verildiği gözlenmektedir. Bu çalışmada, Kulinoloji programının gastronomi programı
ile karşılaştırması ele alınmıştır. Çalışmanın amacı, gastronomi literatürüne katkıda bulunmanın yanı sıra,
gastronomi eğitimi ile kulinoloji eğitiminin arasındaki farklılıkların ya da benzerliklerin ortaya konulmasıdır.
Doküman analizine dayalı olarak yapılan karşılaştırma sonucu, müfredatlarda tanımlanmış yetkinlikler ve bu
yetkinliklerin her iki programdaki farklılıkları ve benzerlikleri ortaya konulmuştur.
Culinology is the blending of culinary arts and food science and technology. This program was introduced
in 1996 by the Research Chefs Association. This new programme's education is given in universities. This concept
emerged in the United States has yet to find a very highly favored by students and the food industry, although
newly. In this study is the comparison of culnology program with gastronomy program. The aim of this study is
to contribute to the training of gastronomy literature and is to determine whether the shortcomings of the
gastronomy education and overcome these shortcomings. At the end of comparison, students' competencies and
differences of these competencies which are defined in curricula has been revealed.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | January 14, 2018 |
Published in Issue | Year 2018 Volume: 5 Issue: 12 |